Asya Kupası'nda finalin adı belli oldu

Avustralya Milli Takımı, Birleşik Arap Emirlikleri'ni 2-0 yenerek evsahipliği yaptığı turnuvanın finalinde Güney Kore'nin rakibi oldu.

Asya Kupası'nda finalin adı belli oldu
Asya Kupası'nda finalin adı belli oldu
GİRİŞ 27.01.2015 13:59 GÜNCELLEME 27.01.2015 13:59

2015 Asya Kupası'nda Birleşik Arap Emirlikleri'ni 2-0 yenen Avustralya, 2011'deki bir önceki turnuvanın ardından ikinci kez finale yükseldi ve Güney Kore'nin rakibi oldu.

Asya Futbol Konfederasyonu tarafından düzenlenen 16. Asya Kupası'nın yarı finalinde, turnuvada ilk şampiyonluğunu yaşamayı hedefleyen iki takım, evsahibi Avustralya ile Birleşik Arap Emirlikleri karşılaştı.

Ülkenin güneydoğu kıyısındaki Newcastle şehri ile aynı adı taşıyan statta oynanan maça iyi başlayan taraf Avustralya oldu. Henüz 3. dakikada Trent Sainsbury ile 1-0 öne geçen evsahibi ülke, 14. dakikada Jason Davidson'ın golüyle farkı ikiye çıkardı. Kalan dakikalarda sonuç değişmedi ve mücadeleden 2-0 galip ayrılan Avustralya, Asya Kupası'nda tarihinde ikinci kez final oynama hakkı kazandı.

Avustralya, bir önceki turnuvanın finalinde Japonya'ya 1-0 yenilerek gümüş madalyada kalmıştı.

Güney Kore ile Avustralya arasındaki Asya Kupası final karşılaşması, 31 Ocak Cumartesi günü, Sidney kentindeki Avustralya Stadı'nda oynanacak. Irak ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin karşılaşacağı 3'üncülük maçı ise 30 Ocak Cuma günü, Newcastle Stadı'nda yapılacak.

KAYNAK: AA