Kaptan gemiyi kurtardı! Gerrad'ın gecesi

İngiltere Federasyon Kupası (FA Cup) 3. tur maçında Wimbledon'ı 2-1 yenen Liverpool, bir üst tura yükseldi.

Kaptan gemiyi kurtardı! Gerrad'ın gecesi
Kaptan gemiyi kurtardı! Gerrad'ın gecesi
GİRİŞ 06.01.2015 01:50 GÜNCELLEME 06.01.2015 01:50

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Liverpool, ikinci lig ekiplerinden Wimbledon ile Federasyon Kupası 3. tur maçında deplasmanda karşı karşıya geldi. Sezon sonunda Liverpool'dan ayrılacağını açıkladıktan sonra ilk kez sahaya çıkan Steven Gerrard'ın 12. dakikada attığı golle konuk ekip 1-0 öne geçti. Wimbledon, 36. dakikada Akinfenwa'nın golüyle skora dengeyi getirdi ve takımlar soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

Karşılaşmanın 62. dakikasında bir kez daha sahneye çıkan Gerrard, kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederken, Liverpool'a da turu getirdi. "Kırmızılar", bir üst turda Bolton Wanderers ile eşleşti. 

Son haftalarda menajer Brendan Rodgers'ın 90 dakika forma verdiği Türk asıllı Alman milli futbolcu Emre Can, Wimbledon karşısında da bu performansını sürdürdü. Ligdeki son maçta 18 kişilik kadroya alınmayan İtalyan golcü Batolelli ise Wimbledon karşısında 79. dakikada oyuna girdi.

Kupada gecenin diğer maçında Tottenham Hotspur, deplasmanda Burnley ile 1-1 berabere kaldı. Bu eşleşmede tur atlayan taraf, 14 Ocak Çarşamba günü oynanacak rövanş maçında belli olacak.