Tarihi karar! Şike yapan takım küme düştü

TFF Tahkim Kurulu, geçen sezon şike yaptığı gerekçesiyle Tekirdağ Süper Amatör Lig takımı Karadeniz Gençlikspor’u küme düşürdü.

Tarihi karar! Şike yapan takım küme düştü
Tarihi karar! Şike yapan takım küme düştü
GİRİŞ 02.01.2015 12:38 GÜNCELLEME 02.01.2015 17:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Geçen sezonun son haftasında Karadeniz Gençlikspor’un 1. Amatör Lig’den Süper Amatör’e çıkabilmesi için Kumbağspor’u 4 farklı yenmesi gerekiyordu. İki ekip arasında oynanan maç 4-0 bitince Karadeniz Gençlikspor, Süper Amatör Lig’e yükselmişti. Ancak Kumbağspor’dan iki futbolcu Karadeniz Gençlikspor’dan şike maksadıyla 1000’er lira aldıklarını söyleyince açılan soruşturma sonucu şike tespit edildi.
 
Bunun ardından Tahkim Kurulu, Karadeniz Gençlikspor’u bir alt lige düşürdüğünü açıklarken, kulüp yöneticisi Ahmet Demirci’ye ve futbolcu Erdi Şayan’a ömür boyu spordan men cezası verdi.
 
Uğur Işık: Oyuncularım itiraf etti
 
İKİ oyuncusu şike yaptığı için yükselmeyi averajla K.Gençlik’e kaptıran Kumbağspor’un başkanı Uğur Işık konuştu. Başkan sezon, ceza açıklanmadan tescil edildiği için K.Gençlik’in yeniden 1. Amatör’e düşürülmesinin anlamsız olduğunu söyledi ve “Benim iki oyuncuma para vermişler. Daha sonra bu iki oyuncu ‘Biz sizin ekmeğinizi yedim’ diye itiraf ettiler. Biz de kamera kayıtlarını bulup durumu ispatladık.
 
Kumbağ yöneticileri, bizim oyuncularımıza ulaşıp yapılan şikeyi inkar etmelerini söylemiş” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 3
  • öğretmen 9 yıl önce Şikayet Et
    sandım ki fener düşmüş :Dasdfs
    Cevapla
  • Zavallılar 9 yıl önce Şikayet Et
    Aciz TFF Gücünüz Amatör ve küçük takımlara yetiyor. 2010-2011 Sezonu Süper Lig takımları ne oldu?
    Cevapla
  • adil 9 yıl önce Şikayet Et
    sahaya yansımış mı? Gariban takımı düşürmek kolay herkes için adalet
    Cevapla