İlhan Cavcav: İstiklal Marşı yasaklansın

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, milli maçlar dışında karşılaşmalarda İstiklal Marşı'nın okunmaması gerektiğini söyledi.

İlhan Cavcav: İstiklal Marşı yasaklansın
İlhan Cavcav: İstiklal Marşı yasaklansın
GİRİŞ 26.12.2014 10:47 GÜNCELLEME 26.12.2014 10:48
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde bir futbol karşılaşmasında İstiklal Marşı’nın ıslıklanması ve yuhalanması üzerine Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’dan çözüm önerisi geldi. 

İSTİKLAL MARŞI YASAKLANSIN

Bu konuda konuşmaya kimse cesaret edemediğini ifade eden emektar başkan Cavcav, kendisini cesaretle konuştuğunu vurguladı.

Cavcav, "Milli Marşı’n söyleneceği yer maç başlarken sporcuların veya seyircilerin söyleyeceği yer değildir. Spor bakanımız, federasyon başkanımız bu maçlarda söylenen İstiklal Marşı’nı liglerde kaldırmaları lazım. Milli maçlarda söylenmesine saygı duyuyorum. 3. Ligde maç oynanıyor İstiklal Marşı. Gazetede okudum İstiklal Marşımıza ıslıklar çalınmış. Pek tabi bu milletin evladı olarak, bu milletin içinde çalışan bu memleketin selameti için uğraşan bir sanayici olarak yarın bir gün bu olayların çoğalması ülkemizde daha büyük kargaşalara sebebiyet verir diye düşünüyorum. Bu itibarla acilen bu bir örnektir bu bilerek veya tesadüfen yapılmış bir şeyde olsa bu kadar yerinde bir olay olmaz. Mutlaka gerekirse başbakanımız talimat vererek maçlarda söylenen İstiklal Marşı’nın sadece milli maçlarda söylenmesi aksi halde liglerde yasaklanması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

YORUMLAR 25
  • türk mileti 9 yıl önce Şikayet Et
    istiklal marşını yazan mehmet akif ersoy,arnavuttur...işin garibi ilhan cavcav da arnavutttur..
    Cevapla
  • yahya 9 yıl önce Şikayet Et
    marstan rahatsiz mi oldunuz davul mu calalim
    Cevapla
  • ahmet kadı 9 yıl önce Şikayet Et
    Başkan temelde haklı...Acınacak durum bu ülkede birileri rahat rahat MİLLİ MARŞI ISLIKLIYOR ve kimse buna bir şey diyemiyor. ya da DEMİYOR....Vah memleketim vah....
    Cevapla
  • TUNCAY 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok yerinde bir karar olur.İstiklal marşı bizim şanımız,yarın yabancı sınırlaması kalktığını düşünün yada takımın yarısından çoğu zaten yabancı bizim İstiklal marşımızda adam caktuku ciktuku sakız çiğniyor,onun bir değeri kıymeti olmalıdır.Milli maç öncesi bütün trübünün canlı bir şekilde okuması daha mantıklı.
    Cevapla
  • tarık 9 yıl önce Şikayet Et
    yarın türk bayrağını indirelim bişe olamz derlerse şaşırmam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle