Ergün Penbe: Türk futbolu sıkıntılı

Galatasaray'ın ve Milli Takım'ın eski yıldızlarından Ergün Penbe, Türk futbolunu değerlendirdi.

Ergün Penbe: Türk futbolu sıkıntılı
Ergün Penbe: Türk futbolu sıkıntılı
GİRİŞ 09.12.2014 17:12 GÜNCELLEME 09.12.2014 17:12

Eski milli futbolcu Ergün Penbe, Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki Alparslan Ortaokulu'nda öğrencilerle bir araya geldi.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Penbe, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülke futbolunun sıkıntılı bir dönem geçirdiğini söyledi.

Milli takım ve kulüpler bazında alınan sonuçların iç açıcı olmadığını belirten Penbe, "Bu durum, ülke futbolunun biraz olsun geriye gittiğini gösteriyor. Bu ise oyuncu yetişmemesinden kaynaklanıyor. Alt yapıdan çıkan futbolcuların daha fazla olması gerekiyor ki Türk futbolu bir yerlere gelsin. Maalesef bunları başaramıyoruz" dedi.

Avrupa'da birçok ülkede futbola yatırım yapıldığını, çoğu ülkeden nüfus olarak fazla olunmasına karşın Türkiye'de futbola yeni yıldızlar kazandırılamadığını vurgulayan Penbe, şunları kaydetti:

"Türk futbolunun başarılı bir jenerasyon yakalayabilmesi için zamana ihtiyacı var. Türkiye'de futbolun ileriye gitmemesinde oyuncu yetişmemesi, kulüplerin kötü yönetilmesi ve yöneticilerinin eğitim seviyesinin yeterli derecede olmaması gibi unsurlar etkilidir. Bugün Avrupa'daki birçok kulübe baktığımızda çoğu şirketleşmiştir. Türkiye'de ve dünyada bu kadar sevilen futbolun daha profesyonel ve bilinçli yapılması gerekiyor. Bizde sadece günü kurtarmaya yönelik bir şeyler yapılıyor. Bunu aşmamız gerekiyor çünkü Avrupa'da birçok kulüp bu sektöre yatırım yapıyor."

KAYNAK: DHA