Passolig Anayasa Mahkemesi'nde

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi iptal istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor.

Passolig Anayasa Mahkemesi'nde
Passolig Anayasa Mahkemesi'nde
GİRİŞ 18.11.2014 18:20 GÜNCELLEME 19.11.2014 06:26
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ankara 16. Tüketici Mahkemesi Passolig uygulamasının Anayasa'ya aykırı olduğu iddiasını ciddi bularak, iptali istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurma kararı aldı. 

Taraftar Hakları Dayanışma Derneği'nin Türkiye Futbol Federasyonu ve Aktif Bank aleyhine Passolig uygulamasının iptali için açtığı davanın görülmesine devam edildi. Ankara 16. Tüketici Mahkemesi, Passolig'le ilgili tedbir uygulanması talebini reddederken, konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Mahkeme, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un elektronik bilet uygulaması hariç Passolig'e dayanak teşkil eden ilgili maddelerinin Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi hükümlerine aykırı olduğu iddiasını Yüksek Mahkeme'ye götürdü. Passolig uygulamasıyla ilgili son sözü Anayasa Mahkemesi söyleyecek.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 10
  • Muhittin 9 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul'da yaşayan bir Konya'lı, Antep'li, Rize'li senede bir-iki kere gideceği maç için passolig mi alacak yani? İstanbul'da olan Beşiktaş-Rize maçında deplasman tirübünü olmayacak mı?
    Cevapla
  • Hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    40 yıldır futbolun içindeyim,bu passo ligi düşünen her kimse,ülke futboluna en büyük kötülüğü yapan kisi olarak tarih kitaplarına geçmelidir!Süper lig ve tff 1. lig de bakarsanız türbinlerin sadece 1/5 dolu..Bir de 3. lig de Sakarya,Zonguldak vs..gibi kent takımlarının statlarına bakın?Nerdeyse kapalı gişe, full oynuyorlar.. Öyleyse burada bir yanlışlık var!Futbolda adam fislemek çözüm değildir..Bu işe başlayacaksanız en tepeden baslayacaksınız,büyük-küçük kimseyi ayırt etmeden..Sen çıkıpta "gerekirse ben hakem odasını basarım" diyene gözlerini yumarsan,taraftarada dokunman abeste-iştigal olur.Avrupada,İngilterede bu konularda kimseye ayrım yapılmıyor.Suç işleyecek olan 3 kere düşünüyor!Çünkü suç işlediğinde cezasını biliyor.
    Cevapla
  • Fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim sene başından beri kluplere kesilen cezanın haddı hesabı yok, hanı bu pasolıg kısılere ceza verecektı, klupler artık ceza almaycaktı,nerede kaldı bu söylem, ayrıca her sene 25 tl yenileme parası ve enflasyon farkına göre üstüne zam, bilet aldıgın zaman 2 ile 5 tl arasında para kes, kredi kartı olarak kullanırsan yıllık 75 tl kart kullanım ücreti kes, kes babam kes,önceden maça giderken maç bileti parası verirdik, şimdi para vermedigimiz yer kalmadı. Asgari ücretle geçinen adam ne yapsın, bizler ne yapalım. Biraz mantıklı düşünün lütfen.
    Cevapla
  • blizz 9 yıl önce Şikayet Et
    asgari ücretle geçiniyorsan maça gitmek zorunda mısın.
    Cevapla
  • HASAN 9 yıl önce Şikayet Et
    passolig e tek karşı olduğum konu kredi kartı olması yıllık aidatı olması..madem kart çıkaracaksın federasyon çıkarsın ama banka olması işin içerisinde..
    Cevapla
  • emre 9 yıl önce Şikayet Et
    bu tercihi olan birşey bildiğim, mesela fenerbahçe sadece stat kartı için aldı ancak diğer takımlarda bu özellikleri istemediğinde aidat almıyorlar diye biliyorum
    Cevapla
  • passolig 9 yıl önce Şikayet Et
    bu passolig maçlarda saldırganlaşan yakıp yıkanlar için ,için istenmeyen bir uygulamadır ,maçlarda kamera sistemi sayesinde küfreden,olay çıkaran insan gibi maç seyretmeyenleri tesbit edeceksın bunların passoliglerını iptal edeceksın bir daha passolig çıkarmasını da yasaklıyacaksın
    Cevapla
  • boş laf 9 yıl önce Şikayet Et
    o adamlar her türlü girer o stadlara paso lig hikaye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle