Arda: Simeone ile Terim arasındaki tek fark...

Arda Turan, FIFA'nın resmi internet sitesinde yaptığı röportajda birbirinden ilginç açıklamalarda bulundu.

Arda: Simeone ile Terim arasındaki tek fark...
Arda: Simeone ile Terim arasındaki tek fark...
GİRİŞ 20.10.2014 09:48 GÜNCELLEME 20.10.2014 09:48

Atletico Madrid ve Türk Milli Takımı'nın yetenekli yıldızı Arda Turan, 2013 İspanya Kral Kupası'nda ezeli rakipleri Real Madrid'i yenerek elde ettikleri zaferi unutamıyor.

Pek göze hoş gelen futbol oynamadıklarını kabul eden Arda, UEFA.com'a verdiği demeçte, "Evet oynadığımız futbol pek şirin olmayabilir ancak sonuca gitmesini biliyoruz. Bazen çok güzel futbol oynayan kulüpler sezonu elleri boş tamamlayabiliyor. Elbette biz de zaman zaman topla daha çok oynamak istiyoruz ancak elimizde Cristiano Ronaldo veya Lionel Messi yok. Bu yüzden gerçek bir takım olmalı ve sıkı çalışmalıyız. Madrid ve Barça'dan daha fazla savunma yapmak zorundayız." dedi.

Diego Simeone'nın gelişiyle takımın yeni bir boyuta taşındığını belirterek, "Simone ilk geldiğinde bize: 'Eğer rakibi durdurursak, kazanırız. Çünkü eninde sonunda bir gol bulabiliriz.' dedi. Yani bizim önceliğimiz gol yememek. Her maçı ayrı bir final olarak görüyoruz ve her rakibimize ayrı olarak hazırlanıyoruz. Barça ve Madrid'in daha fazla parası olabilir ancak bizim de mentalitemiz var..." ifadelerini kullandı.

Arjantinli teknik adamın kendisinden istediği şeylerle ilgili olarak, "Bu takımda bahsedildiği üzere 'özel' yetenekleri olan tek kişi ben değilim. Mesela başta Griezmann, Koke olmak üzere herkes bu takımda çok yetenekli. Biz bir aileyiz. Egolarımızı bir kenara bırakıp hocamızın bize verdiği talimatlar doğrultusunda elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Zor anlarda ortaya çıkarak inisiyatif almasına değinerek, "Bu benim işim. Takım baskı yediğinde, arkadaşlarıma rahat bir nefes aldırmak adına topu ilerde tutmak zorunda kalıyorum. Ne kadar topla oynarsam, o kadar topu kalemizden uzak tutmuş oluyoruz. Maçın ilk düdüğü öncesine kadar kalbim göğsümden fırlayacak gibi atarken, maç başladığı anda inanılmaz bir soğukkanlılık çöküyor üzerime... Bu nasıl oluyor bilmiyorum. Galiba ben biraz deliyim!" sözleriyle esprili bir cevap verdi.

Türk Milli Takımı'nın EURO 2016 şansını değerlendiren Turan, "2016'da Fransa'da olmayı çok istiyorum ve bunun için her gün dua ediyorum. 2008'de yarı finale kadar gelmiştik ve muhteşem bir tecrübe oldu. Aynı potansiyele yine sahibiz ve hepimiz bunun hayalini kuruyoruz." dedi.

Fatih Terim'in Diego Simeone'ye benzediğini vurgulayarak, "Fatih hoca beni henüz 12 yaşındayken Galatasaray'a aldı. O benim hem hocam, hem arkadaşım hem de babam... Kariyerimde çok önemli bir değeri var. Tarzı bana Simeone'yi hatırlatıyor. Aralarındaki tek fark Fatih hoca hücuma ağırlık verirken, Diego ise savunmaya... Ayrıca ülkemizin de en önemli isimlerinden biri. Umarım hep beraber Türkiye'yi EURO 2016'ya taşıyabiliriz." ifadeleriyle röportajını noktaladı.