UEFA İsrail'in yasağını kaldırdı

UEFA, "güvenlik koşullarının iyileşmesi" nedeniyle İsrail takımlarının maçlarının ülkelerinde oynamama yasağını kaldırdı!

UEFA İsrail'in yasağını kaldırdı
UEFA İsrail'in yasağını kaldırdı
GİRİŞ 18.09.2014 23:33 GÜNCELLEME 18.09.2014 23:33

Avrupa Futbol Federasyonları Birliğinden (UEFA), "güvenlik koşullarının iyileşmesi" nedeniyle İsrail takımlarının maçlarını ülkelerinde oynamamalarına yönelik alınmış yasak kararının kaldırıldığı bildirildi.

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA genel merkezinde yapılan yönetim kurulu toplantısından sonra düzenlenen basın toplantısında, UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, alınan kararları açıkladı.

Infantino, güvenlik koşullarının iyileşmesi nedeniyle İsrail takımlarının maçlarını ülkelerinde oynamalarını izin verildiğini söyledi. UEFA, geçen temmuz ayında güvenlik koşulları nedeniyle yeni bir karara dek İsrail takımlarının maçlarını ülkelerinde oynamalarını yasaklamıştı.

Kırım'da referandum sonrası durum ve Ukrayna krizinin devam etmesinin futbola etkisi hakkında konuşan Infantino, bu sabah Ukrayna ve Rusya Futbol Federasyonları temsilcileri ile toplantı yaptıklarını, toplantının yapıcı geçtiğini ve iki tarafın da ortak bir karar alınabilmesi için iyi niyet gösterdiğini belirtti.

Kırım'da futbol oynanabilmesi için bir çalışma grubu oluşturduklarını dile getiren Infantino, "Bugünkü toplantı sonrasında Kırım'da futbol oynanabileceği yönünde umutlandık. Bize biraz zaman verin. Amacımız, Kırım halkının futbol izleyebilmesi" dedi.

Toplantıda, futbolcuların sağlığı açısından da yeni bir kararın alındığını söyleyen Infantino, şöyle konuştu:

"Maç esnasında bir çarpışma olduğunda hakem, oyuncunun takım doktoru tarafından kontrol edilmesi için oyunu 3 dakikaya kadar durdurabilir. Oyuncu ancak takım doktorunun hakeme vereceği onay sonrasında oynayabilir" dedi.

Alınan bu karar öncesinde, futbolcunun ayağa kalkıp oynamaya devam etme kararını kendisinin verdiğine dikkati çeken İnfantino, "Bundan sonra takım doktoru kararı verecek" ifadesini kullandı.