UEFA acımadı! Ceza yağdırdı

UEFA, Şampiyonlar Ligi play-off rövanşında karşılaşan Ludogorets Razgrad ile Rumen Steaua Bükreş'e birer maç saha kapatma cezası verdi.

UEFA acımadı! Ceza yağdırdı
UEFA acımadı! Ceza yağdırdı
GİRİŞ 05.09.2014 15:58 GÜNCELLEME 05.09.2014 15:58

UEFA, Şampiyonlar Ligi play-off rövanş maçında karşılaşan Bulgar takımı Ludogorets Razgrad ile Rumen Steaua Bükreş'e, maçta yaşanan ırkçı tezahüratlar nedeniyle birer maç saha kapatma cezası verdi.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, 27 Ağustos'ta Bulgaristan'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi play-off rövanş maçında karşılaşan Ludogorets Razgrad ile Steaua Bükreş maçının incelendiği belirtildi.

Irkçı tezahürat, sahaya havai fişek atılması ve oyuncuların karşılaşmada 5 sarı kart sınırını aşarak centilmenlik dışı hareket göstermesi nedeniyle Steaua Bükreş'e bir maç saha kapatma ve toplam 64 bin 500 avro para cezası verildi.

Ludogorets Razgrad da ırkçı tezahürat, oyuncuların kart sınırını aşması, organizasyonun iyi yönetilememesi ve sahaya taraftarların girmesi nedeniyle "kısmi" saha kapatma ile 11 bin avro para cezası aldı. Bulgar temsilcisinin evinde oynayacağı sonraki UEFA organizasyonunda tribünlerin belirli bir bölümü boş kalacak.

Açıklamada, UEFA'nın ırkçılıkla mücadeleye çok önem verdiği ve "sıfır tolerans" politikası kapsamında bu tür hareketlere izin verilmeyerek gereken yaptırımların uygulanacağı da vurgulandı

KAYNAK: AA