İki işçi takımı Soma için maç yaptı

Madenci takımı Zoguldak Kömürspor, geliri Soma faciasında yaşamını yitiren maden işçilerinin ailelerine verilmek üzere Somaspor'la maç yaptı

İki işçi takımı Soma için maç yaptı
İki işçi takımı Soma için maç yaptı
GİRİŞ 27.08.2014 21:18 GÜNCELLEME 27.08.2014 21:18

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden Zonguldak Kömürspor, geliri Soma faciasında yaşamını yitiren maden işçilerinin ailelerine verilmek üzere Somaspor'la maç yaptı.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda gerçekleştirilen sezon açılış törenine, siyasi parti temsilcileri, Zonguldak Kömürspor yönetimi, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Zonguldak Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner, gazetecilere, Soma'da 301 maden işçisinin yaşamını yitirmesinin Zonguldak ve Türk halkını derinden üzdüğünü söyledi.

Facianın ardından Adana Demirspor'la Soma'da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine verilmek üzere hazırlık maçı yapmayı planladıklarını ancak iki takımın da programının uymadığını ifade eden Caner, şöyle konuştu:

"Programlarımız uymayınca yine madenci takımı olan Somaspor'la geliri bağışlanmak üzere sezon açılışını yapmak istedik. Buradan elde edeceğimiz geliri Soma'da yaşamını yitiren madencilerin ailelerine bağışlamak üzere organizasyon düzenledik. İnşallah hareket ettiğimiz niyetin karşılığını alırız. Güzel bir bağışta bulunuruz. Aynı zamanda 2014-2015 sezonunun açılışını yapıyoruz. Takımımız 3. Lig'e çıktı. Kazasız, belasız sezonu tamamlarız."

Antrenör Cahit Terzi de kendisinin madenden emekli olduğunu belirterek, "Soma'da yaşamını yitiren madencilerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Ben de madenden emekli oldum. Türkiye liglerinde belki de tekim. Madenden emekli olarak antrenörlük yapan tek kişiyim. Bu anlamda onur ve gurur duyuyorum. Kömür kentinin takımını çalıştırmaktan onur ve gurur duyuyorum. Soma'daki kardeşlerimize destek olmak için organizasyon düzenledik. Centilmence bir maç diliyorum" diye konuştu.

Somaspor Teknik Direktörü Necat Gürpınar da 301 maden şehidini rahmetle andıklarını ifade ederek, "Zonguldak'ın maden şehitlerini de anıyoruz. İki ilimiz yıllarca emekçilerin alın terleriyle karınlarını doyurmak için mücadele ettiği kömür madenlerinde canlarını feda etmiştir. Tüm madenci şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kulüp yöneticilerini ve taraftarları bizi buraya davet ettikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Özel maçta, Zonguldak Kömürspor, Somaspor'u 4-2 yendi.