Manisa'da hummalı çalışma

TFF, Süper Kupa'nın Manisa'da oynanacağını 16 Mayıs'ta açıkladı. Aradan 3 aydan fazla zaman geçti, stat konusunda hazırlık yapılmadı.

Manisa'da hummalı çalışma
Manisa'da hummalı çalışma
GİRİŞ 23.08.2014 11:07 GÜNCELLEME 23.08.2014 11:07

Tüm Türkiye, pazartesi günü Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa Finali’ne kilitlenmişken, karşılaşmaya ev sahipliği yapacak olan Manisa 19 Mayıs Stadı’ndan gelen haberler hiç de iç açıcı olmadı. Özellikle saha zemininin hali, adeta görenleri korkuttu. Zemin, sakatlığa davetiye çıkartacak kadar bozuk. Türkiye Futbol Federasyonu, Soma’da yaşanan maden faciasının ardından 16 Mayıs’taki toplantısında finalin Manisa’da oynanmasına karar vermişti. Bu kararın ardından 3 aydan fazla zaman geçmesine rağmen gerekli hazırlıkların yapılmaması dikkatçekti. Zeminin kötü görüntüsü  medyada ve internet ortamında bir anda gündeme gelince yetkililer harekete geçti. Bozuk olan bölgelere hem yama yapıldı, hem de daha güzel görünmesi için yeşile boyandı! Futbolseverler sosyal medyada yaptıkları yorumlarda, TFF’nin neden gerekli denetimleri yapmadığını sorarken, “Futbolcular resmen sahaya Allah’a emanet olarak çıkacak” diyerek isyan ettiler. Galatasaray’da geçtiğimiz sezon Bruma ve Aydın, kötü zeminden kaynaklanan sakatlıklarla uzun süre sahalardan uzak kalmıştı.

‘Bu maçın anlamı farklı’

Taraftarların isyanının aksine, Galatasaray Basın Sözcüsü Şükür Ergün zemin konusunda farklı bir değerlendirmede bulundu. Ergün, “Manisa’da Fenerbahçe ile oynayacağımız Süper Kupa Finali’nin çok farklı bir anlamı var. Geliri Soma’ya bağışlanacak bir maça çıkacağız. Bir anlamda iki takım da Soma’da hayatını kaybeden madencilerimiz için sahaya çıkacak. Böyle bir ortamda kalkıp stattan, zeminden şikayet etmek bizim açımızdan doğru olmaz” ifadelerini kullandı.