Yıldız Holding 2 milyon çocuğa ulaştı

Türkiye Futbol Federasyonu ile yürütülen Futbol Köyleri projesi, 21 Ağustos Perşembe günü sekizinci kez kapılarını açtı.

Yıldız Holding 2 milyon çocuğa ulaştı
Yıldız Holding 2 milyon çocuğa ulaştı
GİRİŞ 22.08.2014 13:05 GÜNCELLEME 22.08.2014 13:05

Spor, sanat ve beslenme eğitimi alanında çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projeleri geliştiren Yıldız Holding, 8 yılda 33 milyon lira harcayarak 2 milyon çocuğun hayatına dokundu.

Yıldız Holding’in Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerçekleştirdiği “Çocuklar İçin Futbol” projesi ise, Türkiye’yi UEFA’nın 5 yıldızlı yedi ülkesinden biri yaptı. Türkiye bu performansı ile Grassroots (Herkes İçin Futbol) alanında UEFA’nın en hızlı gelişen ülkelerinden biri oldu.

Yıldız Holding’in çocuk odaklı projeleri 2 milyon kişiye ulaştı. Sekiz yıldır sürdürülen projelere bugüne kadar 33 milyon lira harcandı. Spor, sanat ve beslenme eğitimi olmak üzere üç başlık altında toplanan projeler sayesinde, çocukların sosyal, kültürel ve zihinsel gelişimine yatırım yapıldı. Yıldız Holding, kültür sanatta “Ülker Çocuk Sinema Şenliği ve Ülker Çocuk Sanat Atölyesi”, beslenmede “Yemekte Denge” ve spor alanında “Çocuklar için Futbol” projeleriyle daha mutlu bir gelecek nesil için çalışıyor.

Holdingin çocuklara yönelik projelerinden “Çocuklar İçin Futbol”, en fazla bütçe ayrılan sosyal sorumluluk projelerinin başında geliyor. 2007’de başlayan projeye bugüne kadar 20 milyon liraya yakın bütçe aktarıldı ve 272 bin çocuğa spor yapma imkanı sağlandı.



Türkiye Futbol Federasyonu ile yürütülen Futbol Köyleri projesi, 21 Ağustos Perşembe günü sekizinci kez kapılarını açtı. Bu yılki TFF Ülker Futbol Köyleri açılışı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in katılımıyla Milli Takım’ın Riva’daki yeni tesislerinde yapıldı. Bugüne kadar 4 bin yetenekli çocuğun hayallerinin peşinde top koşturduğu Futbol Köyleri, bu yıl 3 kız ve 7 erkek kampı olmak üzere 400 çocuğu ağırlayacak. 

Projenin elçisi U19 Milli Takımı Antrenörü Emre Aşık

Yıldız ve genç milli takımlara başarılı oyuncular yetiştiren Futbol Köyleri’nin elçiliğini de U19 Milli Takımı Antrenörü Emre Aşık yapıyor.  “Bu köylere genç milli takımların yetenek havuzu olarak bakıyoruz” diyen Aşık, “Almanya, Danimarka gibi ülkelerde çok başarılı örneklerini gördüğümüz proje, Türkiye’de de her yıl biraz daha gelişiyor. Sadece Futbol Köyleri’nden 80 gencin milli takımlara seçilmesi bu projenin ne kadar doğru kurgulandığının işareti” şeklinde konuştu.

2014 Futbol Köyleri hakkında

Bu yıl; 2 etap halinde, 8 şehirde (Isparta, Erzurum, Nevşehir, Sakarya, Sinop, İzmir, Elazığ, Balıkesir) düzenlenen 10 Futbol Köyü’nde 400 oyuncu daha uzmanlar tarafından eğitilecek. Futbol eğitimleri 12 yaş grubu çocuklara özgü içeriklerle gerçekleşecek. Kaleci ve futsal eğitimleri de yine futbol köylerinde sporculara aktarılacak.  Oyun kuralları ve Fair-Play konusunda yapılacak interaktif eğitimler de Futbol Köylerinin vazgeçilmez programı içerisinde yer alacak. Beslenme eğitimleri Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Vakfı’nın yürüttüğü “Yemekte Denge” programının deneyimli öğretmenlerine emanet edildi. Çevre eğitimleri ise İl Çevre Müdürlükleri ve Deniz Temiz Derneği TURMEPA’dan destek alındı. Satranç eğitimleri Türkiye Satranç Federasyonu uzmanlarıyla, yaratıcı drama eğitimleri ise Milli Eğitim Bakanlığı lisanslı Ekol Drama tarafından veriliyor. Ayrıca geçen yıl Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile başlatılan Futbol Köyü abi ve ablaları projesi de çocuklar tarafından büyük ilgi gördü. TOG gönüllüsü gençler köylerde 10 gün boyunca çocuklarla yakından ilgileniyor, onların kampa kısa sürede uyum sağlamasına yardımcı oluyor. 

KAYNAK: HABER7