Bilic ve Diego da meydan okudu!

Sinir sistemi hastalığı (ALS) dikkati çekmek amacıyla başlayan baştan aşağı buzlu su dökme kampanyasına Bilic ve Diego da katıldı.

Bilic ve Diego da meydan okudu!
Bilic ve Diego da meydan okudu!
GİRİŞ 20.08.2014 14:33 GÜNCELLEME 20.08.2014 14:33

ABD'nin kuzeyinde "ALS için başından aşağı bir kova buzlu su dök" sloganıyla başlayan kampanya, sosyal paylaşım platformları sayesinde kısa sürede yayıldı. Kampanyaya göre, katılımcı ya ülkesinde bulunan ALS derneğine bağış yapıyor ya da başından aşağı bir kova buzlu suyu döküyor. Katılımcının çağrıda bulunduğu kişiler de 24 saat içinde başından aşağı buzlu su dökmek veya bağış yapmaktan birini tercih ediyor.

Türk futbolcular Arda Turan ve Burak Yılmaz'ın ardından "bir kova buz kampanyası"na Beşiktaş'tan teknik direktör Slaven Bilic, futbolcular Atiba Hutchinson, Ersan Gülüm ve Veli Kavlak ile Fenerbahçe'den Diego Ribas dahil oldu.

Bilic, kampanya için Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim ile birlikte yardımcısı Nikola Jurcevic ve Hırvat milli oyuncu Luka Modric'e meydan okumayı tercih etti.



Hutchinson, takım arkadaşı Ersan Gülüm'e, Ersan Gülüm, teknik direktörü Bilic'e, Veli Kavlak Beşiktaş'ın eski futbolcusu Sergen Yalçın'a, Fenerbahçeli Diego Ribas da Brezilyalı futbolcular Filipe Luiz ve Miranda'ya meydan okudu.



Microsoft kurucusu Bill Gates, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, yapımcı ve yönetmen Steven Spielberg, aktrisler Jessica Alba, Eva Longoria, Jessica Biel, aktörler Mickey Rourke, Russell Crowe, Hugh Jackman, komedyen Conan O'Brien, şarkıcılar Jennifer Lopez, Jon Bon Jovi, Chris Brown, Taylor Swift, Justin Timberlake, Lady Gaga, sporcular Cristiano Ronaldo, Victoria Azarenka ve Lebron James gibi ünlü isimlerin destek verdiği kampanyaya, spor camiasından da birçok kişi katılıyor.