Gazze için Papa'nın çağrısını reddetti

Papa'nın çağrısıyla ünlü yıldızlar arasında oynanacak 'Barış Maçı' öncesi Gazze krizi yaşandı.

Gazze için Papa'nın çağrısını reddetti
Gazze için Papa'nın çağrısını reddetti
GİRİŞ 19.08.2014 16:05 GÜNCELLEME 19.08.2014 16:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Taha Dağlı'nın haberi...

Papa'nın çağrısıyla 1 Eylül'de Roma'da oynanacak olan ve dünyaca ünlü yıldız futbolcuları bir araya getirecek "Barış Maçı" öncesi Gazze krizi yaşandı.

Maçta forma giymek üzere davetiye gönderilen futbolculardan biri Mısırlı yıldız Muhammed Ebu Tarika'ydı. 2009 yılındaki İsrail'in kanlı Gazze saldırıları sırasında formasının altına "Gazze'ye sevgilerle" yazılı tişört giyen ve bu nedenle ceza alan Mısırlı yıldız, İsrail vahşeti nedeniyle bu maça katılamayacağını belirtti.

'BENAYOUN VARSA BEN YOKUM'

Maçın davetlileri arasında İsralli futbolcu Benayoun'un da bulunduğunu gerekçe gösteren Mısırlı Ebu Tarika, "Siyonist devlet nedeniyle" maç teklifini reddettiğini belirtti.

Ebu Tarika Mısır'daki darbe sonrasında da darbe karşıtı gösterilere katılmış hatta maç sırasında "rabia" selamı vermişti. Mısırlı yıldız futbolcu darbeye karşı bu tutumu nedeniyle futbol federasyonundan da ceza almıştı.

DÜNYA YILDIZLARI ROMA'DA BULUŞUYOR

Vatikan'ın teklifiyle 1 Eylül'de Roma Olimpiyat Statında oynanacak barış maçına Lionel Messi'nin yanı sıra Neymar, Ronaldinho, Ezequiel Lavezzi, Maximiliano Rodriguez, Gabriel Batistuta, Roque Santa Cruz, Fernando Muslera, Ivan Zamorano, Francesco Totti, Andrei Arshavin, Andrea Pirlo, Zinedine Zidane, Samuel Eto'o, Yossi Benayoun, Roberto Baggio, Javier Zanetti, Gianluigui Buffon gibi yıldız futbolcuların katılacağı duyuruldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • Ahmed Cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    EMRE---. Emre Belezoğlu'danda aynı duyarlılığı görmeyi çok isterdik,ama malesefff....!
    Cevapla
  • fırat barut 9 yıl önce Şikayet Et
    Helal Olsun. Kabul eden değil reddeden hatırlanır her zaman. Mrlon Brando da Oscar ödülünü "kızılderililere yapılan zulüm" sebebiyle reddetmişti ve tarihe geçti.
    Cevapla