Passolig'de Fenerlileri kızdıran renk!

Fenerbahçe’nin, Mastercard’ın rengi nedeniyle Passolig’i kabul etmediği ortaya çıktı.

Passolig'de Fenerlileri kızdıran renk!
Passolig'de Fenerlileri kızdıran renk!
GİRİŞ 07.08.2014 09:39 GÜNCELLEME 07.08.2014 12:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Aktifbank “Diğer takımlarda renk hassiyeti olmadı” derken Mastercard “Rengimizi değiştirmeyiz. Ama mavi kırmızı Maestrocard’ımız var” önerisi yaptı.

FENERBAHÇE’YE PASSOLİG’DE RENGİNİ BEĞENMEDİĞİ MASTERCARD’DAN ÖNERİ

29 Ağustos’ta yeni sezona ‘merhaba’ diyecek olan Türkiye Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig için geri sayım başlarken, e-bilet yani Passolig kartına 36 takımdan 35’i ‘evet’ demesine rağmen Fenerbahçe’den henüz ses çıkmadı. Ayşe Ekin Gündüz'ün haberindeki bilgilere göre Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın “Stadımıza sarı kırmızı renklerde hiçbir şey giremez” diyerek Mastercard’ı reddettiği konuşulurken, Mastercard ve Aktifbank yetkililerinden konuya ilişkin yanıt geldi.

E-bilet için düzenlenen ihaleyi kazanan Aktifbank’ın Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Enis Tuna “Diğer takımların renk hassasiyeti olmamasına karşılık Fenerbahçe görüşmelerimiz sırasında bu konudaki hassasiyetini belirtti. Biz de kendilerine Maestrocard ve Visa’nın kartları üzerinden bir tanıtım yaptık” dedi. Mastercard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Mete Güney de “Rengimizi değiştirmeyiz. Ancak Maestrocard’larımızda logomuz mavi kırmızı, onu kullanabilirler” diye konuştu.

Logolarını değiştirdi

Burger King gibi logosunda kırmızı rengin hakim olduğu markaların renklerini mavi yaparak Şükrü Saraçoğlu stadında yer almasının ardından şimdi de Passolig kartta renk tartışması yaşanıyor. Mastercard ile TAV Havalimanları’nın TAV Comfort Lounge’larda indirim başlatacak yeni işbirliği için İzmir’de düzenlenen toplatının ardından STAR’ın sorularını yanıtlayan Güney, Aktifbank ile yapılan anlaşma çerçevesinde Passolig kartı almak isteyenler için banka kartı ve kredi kartı seçeneklerinin bulunduğunu söyledi. 

Başka seçenekler sunuldu

Aziz Yıldırım’ın kart rengine ilişkin iddialarına Güney, şunları söyledi: “Kredi kartlarımızın rengi de esasında sarı kırmızı değil, kırmızı turuncu. Tabii bu kendilerinin görüşüdür. Rengimizi asla değiştirmeyiz. Ama böyle bir hassasiyet varsa ön ödemeli ve debit kartımız Maestrocard’ın renkleri kırmızı mavi. Bunu tercih edebilme hakları var.” Aktifbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Tuna ise Mastercard’ın yanı sıra Visa ile de çalıştıklarını belirterek “Diğer takımların renk hassasiyeti olmamasına karşılık Fenerbahçe görüşmelerimiz sırasında bu konudaki hassasiyetini belirtti. Biz de kendilerine Maestrocard ve Visa’nın kartları üzerinden bir tanıtım yaptık” dedi. Türkiye Futbol Federasyonu ile birlikte iyi niyet çevreçevesinde Fenerbahçe Kulübü ile görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, “Mutabık kalacağız diye düşünüyoruz” diye konuştu. Öte yandan satılan Passolig kart sayısının 130 bine yaklaştığını belirten Tuna, lig tarihi yaklaştıkça sayının daha da artmasını beklediklerini söyledi.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 1
  • ercan aykan 9 yıl önce Şikayet Et
    BORDO-MAVİ OLSUN...AZİZ YILDIRIM BORDO-MAVİYE HASTADIR.... İspanyol boğalarının kırmızıya hassasiyeti neyse Aziz YILDIRIM abimizin BORDO-MAVİ hassasiyetide o derecedir. Aralarında aşka vardır.
    Cevapla