Bu sıralamaya sadece 2 takımımız girdi

Galatasaray, dünya kulüpleri arasında seyirci ortalamasında en çok düşüşü yaşayan takım oldu.

Bu sıralamaya sadece 2 takımımız girdi
Bu sıralamaya sadece 2 takımımız girdi
GİRİŞ 01.08.2014 02:18 GÜNCELLEME 01.08.2014 02:24

Futbolda dünya kulüplerinin seyirci ortalamaları ile ilgili bir habere imza atan Brezilyalı yayın organı Globo, Galatasaray ile ilgili ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı.

Son iki yılın verileri karşılaştırılarak analiz edilen değerlendirmede sarı-kırmızılılardaki taraftar azalmasına dikkat çekildi. Maçlarını en çok seyirciye oynayan 100 kulüp sıralanırken, Galatasaray bu ekipler içerisinde en çok seyirci kaybı yaşayan takım olarak öne çıktı.

Borussia Dortmund’un ilk sırasında yer aldığı listeye iki Türk takımı girebildi. Fenerbahçe 50. sırayı alırken, Galatasaray ise kendine 57. basamakta yer buldu. 2013-14 sezonunda Fenerbahçe 34 bin 811 ortalama seyirciye oynadı. Cim Bom’da bu rakam 32 bin 918 olarak gösterildi. Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı’nın yüzde 69’unu doldurabilirken, Türk Telekom Arena’nın ise yüzde 63’ü doldu.

Ancak iki Türk takımında da kayda değer bir düşüş yaşanması gözlerden kaçmadı. Dünyanın ilk 100 takımı içerisinde, seyirci rakamlarında en çok düşüşü yüzde 18’lik bir oranla Galatasaray yaşadı.

Ezeli rakibiyle aynı orana sahip bir diğer Türk takımı Fenerbahçe ikinci sırayı alırken, İspanya’nın Real Betis ekibi yüzde 15, Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk ekibi de yüzde 9’luk azalmalarla diğer büyük düşüşleri yaşayan kulüpler olarak dikkat çektiler.