İki kulüp Üçüncü Lig'e düşürülecek

Ekonomik olarak kötü durumda olan Racing ve Murcia'nın İkinci Lig'e kayıt edilmeyerek, Üçüncü Lig'e düşürüleceği duyuruldu.

İki kulüp Üçüncü Lig'e düşürülecek
İki kulüp Üçüncü Lig'e düşürülecek
GİRİŞ 31.07.2014 22:54 GÜNCELLEME 31.07.2014 22:54

LFP Başkanı Javier Tebas, genel kurul toplantısı sonrasında basına yaptığı açıklamada, LFP'nin kulüpler için uyguladığı ekonomik kriterleri Murcia ve Racing'in henüz karşılayamadığını hatırlatarak, bu kulüplerin yeni ekonomik planlarını bu gece yarısına kadar sunmaları gerektiğini, yapılacak incelemeler sonrasında son kararın 5 Ağustos tarihinde verileceğini söyledi.
 
Tebas, "Bütçelerle ilgili değiştirilemez kurallarımız var. Arkadaş grubu değiliz, yönetmeliğimizde yer alan kuralları yerine getirmeliyiz. Eğer Racing ve Murcia sorunlarını çözmezlerse Üçüncü Lig'e düşecekler" diye konuştu.
 
Racing ve Murcia'nın borçlarından kaynaklanan Maliye ile sorunlarının tek engel olmadığını belirten Tebas, 2014-2015 sezonu için kulüplerin sundukları bütçenin, LFP'nin taleplerini karşılamadığını bildirdi.
 
LFP'nin kararına karşı dün akşam Racing taraftarları Santander kentinde gösteri düzenledi. Taraftarlar, ekonomik krizden çıkmak için iyi niyetli hareket eden kulüplerine karşı biraz daha esnek davranılmasını istedi.
 
Bu arada, Racing ve Murcia'ya benzer şekilde sorunları bulunan Zaragoza ve Recreativo'nun ekonomik olarak şimdilik kendilerine çözüm buldukları ve lige kayıtlarında hiçbir engel olmadığı ifade edildi.