Manchester City sahadan çekildi!

Manchester City 21 Yaş Altı takımı, Hırvatistan'da katıldığı bir turnuvada ırkçı saldırı nedeniyle maçı tamamlamadı.

Manchester City sahadan çekildi!
Manchester City sahadan çekildi!
GİRİŞ 23.07.2014 12:31 GÜNCELLEME 23.07.2014 12:31

İngiltere Premier Lig’in son şampiyonu Manchester City, 21 Yaş Altı takımı ile katıldığı Elite Development Squad Under-21 turnuvasında kötü bir olayla karşı karşıya kaldı.

Takımın Hırvatistan’ın Novigrad kentinde HNK Rijeka ile oynadığı karşılaşmada, yeşil sahalarda son zamanlarda artan ırkçı saldırılara bir yenisi daha eklendi. İlk yarının sonlarına doğru Mali asıllı Fransız futbolcu Seko Fofana’ya yapılan ırkçı saldırılara dayanamayan Manchester City’nin genç futbolcuları, maçı terk etme kararı aldı.

Manchester City’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada da olay doğrulanırken, Rijeka kulübünden şaşırtan bir açıklama geldi. Manchester City 21 Yaş Altı takımının menajeri Patrick Viera’nın bir anda sahaya girdiği ve hakemle konuşmaya başladığını belirten Rijeka kulübü, daha sonra takımın sahadan çekildiğini duyurdu. Kulüp, sahadan çekilme nedenini sadece hakem ve Viera’nın bildiğini, bu olayın neden yaşandığını anlamadıklarını belirtti.

Geçtiğimiz yıl özellikle İtalya ve İspanya’da Afrika kökenli futbolculara yapılan ırkçı saldırılarda artış gözlenmiş, futbol kamuoyu UEFA’yı yeterli yaptırım uygulamadığı için eleştirmişti.

KAYNAK: AÇIK MERT KORKUSUZ