Dünya Kupası'nda rekor ve sürprizler gecesi!

Dünya Kupası'nda 2. tur eşleşmeleri şekilleniyor. Yunanlar sürpriz yaptı, Mondragon tarihe geçti. İşte Dünya Kupası'nda dün gece yaşananlar.

Dünya Kupası'nda rekor ve sürprizler gecesi!
Dünya Kupası'nda rekor ve sürprizler gecesi!
GİRİŞ 25.06.2014 08:49 GÜNCELLEME 25.06.2014 10:59

Kosta Rika'nın 6 puanla gruptan çıkmayı garantilediği 'Ölüm Grubu'nda, Uruguay ve İtalya son 16 mücadelesi için karşı karşıya geldi. İlk maçta Kosta Rika'ya karşı şok bir mağlubiyet almasına karşın ikinci maçta İngiltere'yi devirerek rakibini saf dışı eden Güney Amerika temsilcisi, güçlü İtalya ile kıyasıya bir mücadele verdi. Marchisio'nun atılması ile 10 kişi kalan İtalya, 81. dakikada Godin'in attığı golle turnuvadan elendi ve Uruguay yoluna devam etti.

İNGİLTERE PRESTİJİ KURTARAMADI

2014 Dünya Kupası'ndaki son maçına yedek ağırlıklı bir kadro ile çıkan İngiltere, turnuvanın sürprizi Kosta Rika karşısında ilk devrede etkisiz bir oyun oynadı. İlk yarıda sadece son 10 dakikada canlılık göstermeyi başaran İngilizler, ilk yarım saatte ise Kosta Rika'ya karşı savunma yapmak zorunda kaldı. İkinci yarıda da ilk yarıda olduğu gibi az pozisyonlu ve bol top kayıplı bir devre oynandı. İngiltere Sturridge ile etkili olmaya çalışsa da bir türlü çerçeveyi bulamadı. Rooney ve Gerrard'ın da oyuna dahil olmasıyla daha ofansif bir oyun ortaya koyan İngiltere, skoru değiştiremeyince maç golsüz berabere bitti.

YUNANİSTAN TARİH YAZDI

C Grubu'nda Fildişi Sahili ile Yunanistan'ı karşı karşıya getiren kritik mücadele 2-1'lik Yunanistan galibiyetiyle sona erdi. Bu sonuçla birlikte Avrupa temsilcisi grubu ikinci sırada tamamlayarak tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda son 16 turuna kaldı. Didier Drogba'nın da ilk 11'de forma giydiği maçın ilk yarısını 1-0 yenik kapatan Fildişi Sahili'ne beraberliği getiren gol, 74. dakikada Wilfried Bony'den gelse de, Yunanistan uzatma dakikalarında gelen penaltı golüyle 90 dakika sonunda gülen taraf oldu.

KOLOMBİYA ÜÇTE ÜÇ YAPTI

C Grubu'nda Kolombiya, güçlü rakibi Japonya karşısında penaltıdan bulduğu golle 1-0 öne geçti. Ancak son dakikalarda rakip kale önünde yoğun bir baskı kurmayı başaran Japonya Okazaki'nin nefis golü ile skora dengeyi getirdi ve devreye 1-1'lik beraberlikle girildi. İkinci yarıda da oyunun kontrolünü tamamen eline alan Kolombiya, 4-1 kazanarak 9 puanla gruptan çıkmayı başardı.

SUAREZ YİNE ISIRDI

G grubunda oynanan İtalya-Uruguay maçına Luis Suarez damgasını vurdu. Liverpool'un süper yıldızı, bu kez de İtalyan savunmacı Giorgio Chiellini'yi ısırarak takımının tur sevincinin önüne geçmeyi başardı. 80'inci dakikada İtalya ceza sahasında yaşanan pozisyonda Suarez, kendisine hakim olamayarak Chiellini'nin omzunu ısırdı. Bu pozisyonu süzemeyen hakem sadece İtalya lehine faul verdi.

MONDRAGON REKOR KIRDI

Kolombiyalı file bekçisi Faryd Mondragon, Salı günü Japonya karşısında 84. dakikada oyuna girerek Dünya Kupası finallerinde oynayan en yaşlı oyuncu unvanını Roger Milla'dan devraldı. Geçtiğimiz günlerde 43. yaş gününü kutlayan tecrübeli eldiven, bu maçla beraber milli takım formasıyla 56. defa sahaya çıktı. Önceki rekor 42 yaşındaki Kamerunlu efsanevi oyuncu Roger Milla'ya aitken, 3 gün önce 43. doğum gününü kutlayan Mondragon böylece yeni rekorun sahibi oldu.

İKİ İSTİFA

Fildişi Sahili teknik direktörü Sabri Lamouchi ve İtalya teknik direktörü Cesare Prandelli, takımlarının gruplarda elenmesinin ardından görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

BALOTELLİ'YE ŞOK SÖZLER

De Rossi, ilk yarıda yaptığı hırçın hareketler sonrası sarı kart gören ve kırmızı kart görmemesi için Prandelli tarafından kenara alınan Mario Balotelli'ye ağır ithamlarda bulundu. De Rossi, takım arkadaşı ile ilgili olarak "Bizim gerçek adamlara ihtiyacımız var, Panini (bir çıkartma markası) karakterlerine ya da stickerlarına değil" ifadelerini kullandı.

CÜNEYT ÇAKIR'A YENİ GÖREV

Cüneyt Çakır, 2014 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Cezayir ile Rusya arasında yapılacak maçı yönetecek. FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 37 yaşındaki Çakır, 26 Haziran Perşembe günü 23.00'te Curitiba kentindeki Baixada Arena'da Cezayir ile Rusya arasındaki maçta görev yapacak.

İKİNCİ TUR NETLEŞİYOR

İlk 4 gruptaki maçların tamamlanmasıyla ikinci turda ilk eşleşmeler belli oldu.

Brezilya - Şili | 28 Haziran 19.00

Kolombiya - Uruguay | 28 Haziran 23.00

Hollanda - Meksika | 29 Haziran 19.00

Kosta Rika - Yunanistan | 29 Haziran 23.00

GÜNÜN PROGRAMI

19:00 TRT1 | Nijerya - Arjantin

19:00 TRT3 | Bosna Hersek - İran

23:00 TRT1 | Ekvador - Fransa

23:00 TRT3 | Honduras - İsviçre