G. Saray maçında hakem hastanelik oldu

Türkiye'den çok uzaklarda Galatasaray'ın ismi olaylı bir karşılaşma ile anıldı.

G. Saray maçında hakem hastanelik oldu
G. Saray maçında hakem hastanelik oldu
GİRİŞ 04.06.2014 00:02 GÜNCELLEME 04.06.2014 00:16

Kanada'nın Manitoba eyalet liginde mücadele eden Galatasaray United isimli takımın Winnipeg ekibi ile oynadığı maçta hakem saldırıya uğradı. 

Karşılaşmanın hakemi Winnipeg takımından bir oyuncuya sarı kartını gösterdi. İtirazlar üzerine hakem ikinci sarıyı göstermeye hazırlanırken, 28 yaşındaki oyuncu kendisine saldırdı. Öncelikle yumruk atan saldırgan futbolcunun ardından yere düşen hakemin midesini ve sırtını tekmelediği belirtildi. 

Bu darbelerin ardından hakemin bilincini yitirdiği ve derhal ambulansla hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Olay yerine gelen polislerin ise saldırgan futbolcuyu göz altına aldıkları kaydedildi. 

Galatasaraylı futbolcu Xavier Barra yaşadıklarını anlatırken, "Bu tip şeyleri haberlerde duyuyordum ancak burada olacağını hiç düşünmemiştim. Bu gibi olaylar diğer hakemlerin de maçları yönetmek konusunda tereddüt etmelerine yol açabilir" dedi. 

GALATASARAY İSMİYLE HEDEF KOYDULAR

Saldırgan futbolcuya adam yaralamaktan dava açıldığı ayrıca lig yönetiminin de konuyla ilgili soruşturma başlattığı ve oyuncuya ömür boyu men cezası verilmesinin gündemde olduğu bildirildi. 

Kadrosunda Türk futbolcunun yer almadığı Galatasaray United, 10 takımlı Manitoba eyalet ligindeki grubunda liderle aynı puanda ikinci sırada bulunuyor. Geçtiğimiz yıl kurulan ligin en genç ekiplerinden olan sarı-kırmızılılar kuruluş felesefelerini, güçlü bir takımın isminin verdiği güvenle günden güne gelişerek ligin en üst düzey futbol oynayan ekibi haline gelmek olarak özetliyor.  

Takımın logosu ise şu şekilde: