Gençlerbirliği'nden Barcelona'ya

Bu sezonun ardından kulislerde Atletico Madrid'li oyuncumuz Arda Turan için Barcelona'nın tranfer edeceği dedikoduları dolaşırken Rüçtü Reçber'den ikinci Türk Barça'da forma giyecek heyecanı olmaya başladı.

Gençlerbirliği'nden Barcelona'ya
Gençlerbirliği'nden Barcelona'ya
GİRİŞ 28.05.2014 20:57 GÜNCELLEME 28.05.2014 20:57

Ancak eskiye dönecek olursak Barcelona'da oynayan ilk Türk oyuncusunun Rüçtü Reçber olmadığı ortaya çıkıyor. Katalanlar'da Hollanda'lı teknik adam Louis van Gaal döneminde takımın hazırlık kampında yer alan Seyit Cem Ünsal bu sezon Barça'ya teknik direktör olan Luis Enrique ile de aynı takımda yer almıştı.

Dünya devinde ilk defa forma giyen Türk oyuncu ünvanını da eline almış oldu. Kayserispor'da profesyonel kariyerine başlayan orta saha oyuncusu Gençlerbirliği ve Güney Kore'den sonra durağı Van Gaal'li Barcelona oldu.

Burada hazırlık kamplarında oynadığı maçlarda bir maçta şutu direkten dönen oyuncu diğer ROHDA Raalte takımıyla yapılan hazırlık maçında da oyuna sonradan girmiş ve 12 dakikada hat-rick yapmasıyla büyük dikkat çekmişti.

Birçok yıldız oyuncunun bulunduğu o dönemde kamp sonrası Hollandalı teknik adam Türk futbolcuyu kadroya dahil etmemişti. daha sonra Seyit Trabzonspor ve son olarak kariyerini Şanlıurfaspor'da sonlandırmıştı.