Ünlü Başbakan'dan şaşırtan karar!

Güney Amerika ülkelerinden Bolivya'nın Başbakanı Evo Morales, Bolivya Birinci Lig'i ekiplerinden Sport Boys ile sözleşme imzaladı.

Ünlü Başbakan'dan şaşırtan karar!
Ünlü Başbakan'dan şaşırtan karar!
GİRİŞ 19.05.2014 12:27 GÜNCELLEME 28.01.2015 21:21

Yok böyle olay! Tam bir spor aşığı olan Bolivya Başbakanı Evo Morales, 54 yaşında profesyonel oldu. Bolivya Birinci Lig ekiplerinden Sport Boys'a imza atan Başbakan, bu takımda 10 numaralı formayı giyecek. Başbakan'ın oldukça fit ve oynamak için oldukça heyecanlı olduğu ifade ediliyor.

Öte yandan Sports Boy Başkanı Mario Cronenbold yaptığı açıklamada "Başbakan futbolu seviyor ve iyi oynuyor. Bizde 10 numaralı formayı giyecek. O'na bir maç listesi göndereceğiz o da oynamak istediği maçları seçecek. Yoğun programı nedeniyle her maçta oynayamayacak olan Morales, oynadığı maçlarda da yaklaşık 20 dakika forma giyecek" diye konuştu.

Başbakan Morales, ülkesinde daha önce yardım amaçlı maçlarda gazetecilerle, parti lideriyle ve diğer başkanlarla birlikte top oynamıştı. 2007 yılında Bolivya Milli Takımı'nın maçlarını yüksek irtifâda oynamasının engellemesine karşı protesto amaçlı olarak deniz seviyesinden 6 bin metre yükseklikte maça çıkan Morales'in 2006 yılında da bir maç esnasında burnu kırılmıştı.

KAYNAK: DHA