UEFA acımıza duyarsız!

Tito Vilanova ve Vujadin Boskov için Şampiyonlar Ligi yarı final maçında saygı duruşu yaptıran UEFA, Türkiye'de milli yas ilan ettiren büyük acıya Torino'daki Avrupa Ligi final inde kayıtsız kaldı.

UEFA acımıza duyarsız!
UEFA acımıza duyarsız!
GİRİŞ 16.05.2014 09:41 GÜNCELLEME 16.05.2014 09:43

UEFA Avrupa Ligi finali öncesi Torino'da Juventus Arena'da Soma'daki maden faciası için saygı duruşunun yapılmaması büyük tepki çekti.

Geçen hafta Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Bayern Münih ile Real Madrid arasındaki maç öncesi UEF A'nın hayatını kaybeden iki teknik adam Tito Vilanova ve Vujadin Boskov için bir dakika saygı duruşu yapılması kararı verilmişti. Ancak Türkiye'de üç gün yas ilan edilmesine sebep olan Soma'daki maden faciasına, UEFA Başkanı Michel Platini ve UEFA'nın ikinci adamı konumundaki Şenes Erzik'in duyarsız kalması Türkiye'den büyük tepki çekti.

Önceki gün UEFA Avrupa Ligi finalinde Portekiz ekibi Benfica, maça kaybettikleri efsane futbolcuları Eusebio için siyah pazubant takarak çıkarken, Soma'da hayatını kaybeden madenciler için saygı duruşu yapılmadı. Platini dün akşam saatlerinde UEFA sitesinden taziye mesajı yayınlamakla yetindi.

KAYNAK: SABAH