Arjantin kadrosu açıklandı! Şok tercih

Dünya kupasının favori ekiplerinden Arjantin 30 kişilik oyuncu listesini açıkladı.

Arjantin kadrosu açıklandı! Şok tercih
Arjantin kadrosu açıklandı! Şok tercih
GİRİŞ 14.05.2014 11:08 GÜNCELLEME 14.05.2014 11:08

Beklenildiği gibi Tevez ve Cambiasso listede yer almazken Sabella'nın sürprizleri Demichelis, Mercado, Rinaudo ve Di Santo oldu.

Devlet televizyonundan canlı yayınlanan bir törenle listeyi açıklayayan Sabelle, tangocuların kampına çağıramadığı oyunculardan "özür" dileyerek konuşmasına başladı.

Birçok Arjantinlinin salı gününe gelen 13′ünde oyuncu kadrosunun açıklanmasını uğursuzluk addetmesine rağmen, Sabella'nın hocası Carlos Bilardo'nun ricasıyla özellikle bu günü tercih ettiği söyleniyor. Carlos Bilardo yönetimindeki tangocular 1986′da şampiyon olarak ayrıldığı Meksika'da düzenlenen dünya kupası yolculuğuna tüm itirazlara rağmen yine salı gününe denk gelen 13 Mayıs 1986 tarihinde çıkmıştı.

Martín Demichelis (Manchester City), Gabriel Mercado (River Plate), Fabian Rinaudo (Catania), Enzo Pérez (Benfica) ve Franco Di Santo (Werder Bremen) listenin en büyük sürprizleri oldu. Sabella bir güne bu kadar sürpriz isimin yeterli olacağını düşünmüş olmalı ki aylardır lehine kampanya yürütülen Carlos Tevez beklentileri boşa çıktı.

Arjantin Milli Takımı'nı 30 kişilik dünya kupası listesi şöyle:

Kalede: Sergio Romero(Monaco) , Mariano Andujar(Catania) ve Agustin Orion(Boca Juniors )
Savunma: Pablo Zabaleta(Manchester City), Ezequiel Garay(Benfica), Federico Fernandez (Napoli), Marcos Rojo(Sporting Lisboa), Hugo Campagnaro (Inter), Jose Maria Basanta (Monterrey), Nicolas Otamendi (Atlético Mineiro) ,Lisandro Lopez (Getafe) ,Martin Demichelis (Manchester City) ve Gabriel Mercado(River Plate)
Orta saha: Javier Mascherano (Barcelona), Fernando Gago (BocaJuniors) ,Ever Banega (Newell's Old Boys), Lucas Biglia(Lazio), Angel Di Maria (Real Madrid), Maxi Rodriguez (Newell's old Boys), Augusto Fernandez (Celta de Vigo), Jose Sosa(Atlético Madrid), Ricardo Alvarez (Inter). Enzo Perez (Benfica) ve Fabian Rinaudo (Catania)
Forvet: Lionel Messi (Barcelona), Sergio Agüero (Manchester City), Gonzalo Higuain (Real Madrid), Ezequiel Lavezzi (PSG), Rodrigo Palacio (Inter) ve Franco di Santo (Werder Bremen).