İngiltere'den e-bilet uygulamasına destek!

Bir konferansa katılmak için İstanbul'a gelen Szymanski önemli açıklamalarda bulundu.

İngiltere'den e-bilet uygulamasına destek!
İngiltere'den e-bilet uygulamasına destek!
GİRİŞ 09.05.2014 13:01 GÜNCELLEME 09.05.2014 13:01

Büyük Britanyalı spor ekonomisti Stefan Szymanski, elektronik bilet (e-bilet) uygulamasının Türk futbolu için uzun vadede yararlı olabileceğini söyledi.

Szymanski, futboldaki şiddetin önüne geçebilmek için her türlü önlemin alınması gerektiğini belirterek, "Türkiye'de uygulanmaya başlanan e-bilet sistemi tartışmalara yol açtı. Sistemin uygulama şekli bazı hukuksal sorunlar da yarattı. Ancak yeşil sahalardaki şiddet bir şekilde ortadan kaldırılmalı. Bu uygulamanın Türk futbolu için uzun vadede yararlı olabileceğine inanıyorum. Sahalardaki şiddeti önleyebilecek her türlü önlem desteklenmeli" ifadelerini kullandı.

İngiltere futbolundaki holiganizm sorununun sert önlemler alınarak sonlandırıldığını hatırlatan Szymanski, "İngiltere, belki de yeşil sahalardaki en büyük şiddet sorununa sahip ülkeydi. Statlarda kurulan izleme sistemleriyle şiddet olaylarına karışan taraftarlar tespit edilerek, tutuklanmaları sağlandı. Alınan bu sert önlemlerle holiganizm problemi ortadan kaldırıldı" şeklinde konuştu.

UEFA'nın Finansal Fair Play kuralları hakkında değerlendirmede bulunan Szymanski, "Kurallar kulüplere önemli kısıtlamalar getiriyor. Oyuncuların maaşlarını ve yapılan astronomik transferleri önemli düzeyde azaltmayı amaçlıyor. Tabi takımların kararlara itiraz edip Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne götürme ihtimalleri de olacak. Kuralların takımlar için yararları olacağını düşünüyorum" şeklinde görüş belirtti.
Son yıllarda Türk futbolunda bir duraklama yaşandığını kaydeden Szymanski, "Türkiye, futbolda son sezonlarda biraz zorlanıyor. 2000'lerin başında alınan başarılı sonuçların gerisinde kalındı. Yine de Türk futbolunun gelişimini olumlu görüyorum. Türk oyuncular Avrupa'nın büyük kulüplerinde forma giyiyor. Yakın zamanda Türkiye'nin milli takımlar ve kulüp düzeyinde başarılı sonuçlar alabileceğine inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA