"E-bilet değil, passolig durduruldu" açıklaması!

Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Alpay Köse, "Mahkemenin iptal kararı e-bilet ile ilgili değil. Passolig ile ilgili bir durdurma kararı var" dedi.

"E-bilet değil, passolig durduruldu" açıklaması!
"E-bilet değil, passolig durduruldu" açıklaması!
GİRİŞ 08.05.2014 15:15 GÜNCELLEME 08.05.2014 15:15

Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Alpay Köse, Ankara 16. Tüketici Mahkemesi'nin passolig uygulamasını durdurma kararıyla ilgili olarak, "Mahkemenin iptal kararı e-bilet ile ilgili değil. Passolig ile ilgili bir durdurma kararı var. Tüketici Mahkemesi'nin, kanunla desteklendiği için elektronik bileti durdurma gibi bir yetkisi yok" dedi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi ile İstanbul Barosu Spor Hukuku Komisyonu tarafından düzenlenen "Stadyum Güvenliği, Yönetimi ve Elektronik Bilet" konulu panel İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın açılış konuşmasıyla başlayan panele, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Elektronik Bilet Sorumlusu Kemal Hacıoğlu, Passolig Genel Müdürü Özgür Gündoğan, eski TFF Tahkim Kurulu Başkanı ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Hakimi Türker Arslan, İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Alpay Köse ile spor yazarları Attila Gökçe ve Mehmet Demirkol katıldı.

İlk olarak söz alan Spor Hukuku Enstitüsü Başkan Yardımcısı Alpay Köse, Ankara 16. Tüketici Mahkemesi'nin passolig uygulamasını durdurma kararını değerlendirdi.

Köse, elektronik bilet (e-bilet) ve passolig uygulamasının birbirinden tamamen bağımsız uygulamalar olduğunu hatırlatarak, "6222 sayılı yasa, tamamıyla futbola göre kurgulandı. Şiddeti önleme noktasında en önemli yaptırım seyirci yasağı. Para cezaları, miktarları itibarıyla caydırıcı değil. Uygulamada ciddi problemler yaşıyoruz. Kimin nerede, hangi koltukta oturduğu tespit edilemiyor. Elektronik bilet bu durumu önlemek için tasarlandı" diye konuştu.

Passolig ve e-biletin tamamen farklı şeyler olduğunu kaydeden Köse, "Elektronik bilet isme hazırlanıyor ve taraftarlar maça yapılan isim kontrollerinin ardından girebiliyor. Passolig ise kulüplere gelir getirecek başka bir format. Mahkemenin iptal kararı, e-bilet ile ilgili değil. Passolig ile ilgili bir durdurma kararı var. Tüketici Mahkemesi'nin, kanunla desteklendiği için elektronik bileti durdurma gibi bir yetkisi yok" ifadelerini kullandı.