Yeşil sahalarda görülmemiş olay! Maç tatil edildi

Esnafspor ile Bilecikspor arasında oynanan maç çok ilginç bir protesto eylemlerine sahne oldu. 2. Amatör Küme maçı, 5. dakikada hakem tarafından tatil edildi.

GİRİŞ 26.04.2014 22:40 GÜNCELLEME 27.04.2014 00:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bilecik Edebali Stadyumu'nda oynanan maç öncesi soyunma odasında gazetecilere açıklama yapan Esnafspor'un hem kurucu başkanı hem de takımın oyuncusu olan Mustafa Gökhan Özçelik, hükmen mağlup olacaklarını bile bile protestolarını gerçekleştireceklerini belirterek şunları söyledi:

''PILIMIZI PIRTIMIZI TOPLAYIP GİDİCEĞİZ''

''Geçen hafta ve ondan önceki hafta verilmeyen golümüz, maç izlerken tribündeki oyuncularımıza kesilen cezalar ve geçen seneden verilen cezalar dolayısı ile Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Nusret Tosun'un olduğu platformda spor yapmak istemeyeceğiz.

Geçen sene Edebalispor'u bu sene Bilecikspor'u başımıza bela ettiler. Bu saatten sonra biz pılımızı pırtımızı toplayıp kulübün adresini Bozüyük'e alacağız. Bir daha ki sene Bozüyük gurubunda yer alacağız. Bakıyoruz 2 Mayıs Çarşamba günü bana ceza kesilmiş, 5 Mayıs Cuma günü bir 4 maç daha kesilmiş. Dünyanın hiçbir yerinde Cumartesi günü Ceza Kurulu'nun toplandığı görülmemiş.

''CANIMIZ NE ZAMAN İSTERSE SAHAYI TERK EDECEĞİZ''

Takımın bugün yapacağı maçta protesto pankart açacağız, siyah kurdelelerimizi takacağız, ilk 3 dakika top oynamayacağız. Kesinlikle topa vurmayacağız. Oyuna biz başlarsak santra atışından sonra topu hakeme doğru yollayacağız. İlk 3 dakika Bilecikspor istediği kadar gol atsın. Bu süreden sonra oyuna başlayacağız, ondan sonra futbolcu arkadaşlarım ile ben ne zaman canımız isterse sahayı terk edeceğiz.

Biz sahayı terk ederken, şeref tribününde maçı izlemeye gelecek olan Bilecik Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Nusret Tosun'u alkışlayacağız. Ondan sonra tesislerimize geri döneceğiz. Bu dakikadan sonra büyük bir ihtimal ile maçlarımıza çıkmayacağız.''

NE YAPACAKLARINI ŞAŞIRDILAR

Açıklamanın ardından Esnafspor, 'Haksız Yere Verilmeyen Golümüz, Haksız Yere Kafalarına Göre Kesilen Cezalar Canımıza Tak Etti. Nusret Tosun Çek Kirli Ellerini Üzerimizden' yazılı pankart ile sahaya 10 dakika geç çıktı. Maç, Bilecikspor'un vuruşu ile başlandı.

Bu sırada oldukları yerde hareketsiz duran rakip sporcular karşısında ne yapacaklarını şaşıran Bileciksporlu futbolcular topu auta attı. Esnafspor'un kalecisi de auta çıkan topu direkt taca attı.

Rakip takım tacı kullanmazken, maçın orta hakemi Barkın Kara ile Esnafspor Başkanı ve aynı zamanda takımın kaptanı olan Mustafa Gökhan Özçelik arasında kısa süren diyalog yaşandı.

ÖNCE SOYUNMA ODASINA GİTTİ SONRA TATİL ETTİ

Özçelik, protesto sebebi ile 3 dakika hareketsiz durup topa vurmayacaklarını söyleyince hakem Kara, yardımcılarını yanına alıp soyunma odasına gitti. Maçın gözlemcisi Cebrail Avcı da bu olaydan sonra hakem odasına girdi. Yaklaşık 5 dakika süren telefon görüşmeleri neticesinde maçın ertelendiğini açıklayan Cebrail Avcı, hakemlerle görüştüğünde müsabakayı tatil ettiklerinin söylediklerini belirtti.

Avcı, ''Bilecik Esnafsporlu arkadaşlar 10 dakika boyunca oynamayacaklarını belirtmişler. Hakem arkadaşa protestonun devamının geleceğini söylemişler. Hakem arkadaşımız da kendisine verilmiş yetkiye dayanarak müsabakayı tatil ettiğinin bana söyledi' 'diye belirtti.

YORUMLAR 1
  • suphi urfalı 9 yıl önce Şikayet Et
    eminim ki!. anladığım kadarı ile takım haksızlığa uğramış.verilen ceza şekillerine bakılırsa bu işin içinde fenerbahçe'nin olacabileceğini düşündüm.Tüpçüde işin içinede olabilir.tarz aynen onların tarzı..
    Cevapla