Şike Davası'nda flaş gelişme!

Yargıtay'ın gönderdiği şike davası dosyası İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı.

Şike Davası'nda flaş gelişme!
Şike Davası'nda flaş gelişme!
GİRİŞ 18.04.2014 16:58 GÜNCELLEME 18.04.2014 17:41
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu sanıklar için mahkumiyet kararı verilen ve bugün Yargıtay'dan çıkıp 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşan dosyanın pazartesi günü infaz savcılığa gönderilmesi bekleniyor.

Bundan sonraki süreç, kanun ve teamüllere göre şöyle işleyecek:

Mahkeme, 1-2 gün içinde dosyayı hızlı bir incelemeye tabi tutacak. Yarın hafta sonu olduğu için, bu incelemenin pazartesi veya salı günü bitmesi bekleniyor. Ardından dosya infaz savcısına gönderilecek ve salı ya da çarşamba günü tebligat aşamasına geçilecek.

YA TUTUKLAMA YA DAVET

Hukukçulara göre infaz savcısının izleyeceği iki yol var...

1- Ceza usül kanunu, 3 yılı aşkın cezalarda doğrudan yakalama kararı çıkarılmasını öngörüyor. Bu durumda normal şartlarda savcı Aziz Yıldırım ve diğer sanıklar için hemen yakalama kararı verebilir.

2- Savcı, konumu ve şu ana kadar sergilediği tutum ve davranışları nedeniyle Yıldırım için tutuklama kararına gerek görmeyebilir.

Bu durumda da, Yıldırım'a tebligat yapılır ve davette bulunulur. Savcı bu daveti yaparken, Fenerbahçe Başkanı'na bir süre tanıyabilir. Bu süre bir kaç gün de olabilir, 10 gün de... Bu sürenin bitiminde Yıldırım, teslim olur ve cezaevine girer.

TEBLİGAT VE BAŞKANLIĞIN BİTİŞİ

Savcı, cezaevine giriş ile ilgili bir süre tanısa bile bunu tebligat yaparak gerçekleştireceği için, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Başkanlığı yazıyı aldığı gün resmen sona erecek.

Yani, her durumda, Yıldırım, önümüzdeki hafta Fenerbahçe Başkanlığı'na veda edecek.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • yamga 9 yıl önce Şikayet Et
    Osman Nurol. Aziz Yıldırım şikeyi kimle yaptı dediniz cevabını verdim. Şikeye inanmıyorsanız neden bu soruyu soruyorsunuz? Sami Dinç neden ceza aldı? Karabükspor kurum olarak şikeye karıştı demiyoruz. Karabüksporlu bir futbolcu üzerinden maç sonucunu etkilemeye çalıştılar. Menajeri aracılığıyla Emenike'ye baskı kurulmaya çalışıldı. Emenike Fenerbahçe maçında oynamadı ama geçerli bir bahane de buldu ve olaydan sıyrıldı. Peki Sami Dinç, şikeye karışan diğerleri gibi o da cezasını buldu. Körü körüne savunmayın. Bakın Alex şike yaptı demiyoruz, Gökhan Gönül şike yaptı demiyoruz, Aykut Kocaman yaptı da demiyoruz ve böyle bir sürü sayabiliriz, neredeyse Fenerbahçenin tüm kadrosunu. Oyuncuların çoğunun belki haberi bile yoktur. Ama başkanınız ve diğer bir kaç yöneticiniz bu işe bulaştı. Bunu inkar etmeyin. Siz ve hatta futbolcularınız istemeyeceğiniz halde şike yoluyla yöneticileriniz Fenerbahçe kulübüne menfaat sağladılar.
    Cevapla
  • sefa karabey 9 yıl önce Şikayet Et
    .......... tiyatro komedi sowmenler.bu ulkede artık ne hakimi hakim ne savcısı savcı ne polisi polis nede siyasetcisi siyasetci. hic birinize guvenmiyorum ve inanmıyorum. Allah sizi aziz yıldırımdan beter etsin insallah.
    Cevapla
  • tolgaa 9 yıl önce Şikayet Et
    KISACASI DAVAMIZA BAKALIM KARDEŞLERİM . BU BENİM RİCAM DIR MÜSLÜMAN KARDEŞİNİZ OLARAK HERKESE SAYGILAR. Beyler anlıyorum sizi ama bırakın meseleye duygusal bakmayı lütfen profesyonel olun bu yorumları yapanların çoğuda müslümandır ha beyler bu kulüp başkanları hepsi ama hepsi adam değil hele 3 büyüklerin başkanları uyanın artık yahu adamlar popülaritesini artırıyor parasını artırıyor şirketlerinin reklamlarını yapıyorlar neyle sizin paranızla yaşım 23 beyler ben beşiktaşlıyım fakat hatırlarsınız 3 temmuz sürecinde nihat özdemir vardı fenerbahçede yönetici kadrosunda gs şampiyon olduğunda kadıköyde o kadar ağır hakaret ettiler birbirlerine neyse aradan 1 hafta geçti ünal aysalla yemekte hemde gülücükler havada uçuşuyor yani işin özü adamlar kendilerini düşünüyor sadece adamlar resmen tiyatro oynuyorlar milleti keriz yerine koyuyorlar müslüman kardeşlerime sesleniyorum hobi olarak tutun takımınızı futbolunuzu oynayın fakat hakaret etmeyin birbirinize bırakın boş işleri mısırda suriyede filistinde afrikada ki müslüman kardeşlerimize bakalım
    Cevapla
  • Alparslan Bozkurt 9 yıl önce Şikayet Et
    fenerbahcelilere IQ testi yapilmasi kanunlastirilmali. aziz yildirim sikeyi tek basinami yapti diye sorup durmayin tek basina yapmadi ibrahim akin iskender alin korcan celikay mecnun odyakmaz ümit karan bülent uygun bu isimler karsilikli sike yapan isimler ve hepside ceza aldi sacma sapan savunma yapip sucluyu savunarak günaha girmeyin adalet herkese lazim benim takimim galatasaray eger galatasaray sike yapmis veya yapiyorsa oda cezasini ceksin daha beter olsun kendinize gelin fenerliler, bu adam yüzünden tüm dünyaya rezil oldunuz halada oluyorsunuz adam feneri kullanarak kendini kurtarmaya calisiyor
    Cevapla
  • osman nurol 9 yıl önce Şikayet Et
    he yamga hee. o kadar şey yazmışsın ama ne a.güçlüler var burda nede karabüklüler,o yüzden sallamada bunlarıda yaz bakalım,artı aziz yıldırımda ceza aldıki zaten şike falan hikaye,olmayan görüntüler,olmayan para dolu çantalar,uyduruk tapeler,sen yaz hala o bu cezayı aldı bu bu cezayı aldı diye...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle