Muslera'ya Dünya Kupası şoku! FIFA...

Uruguay'da yaşanan hükümet-futbol krizi sonrasında yerel basında çıkan FIFA'nın milli takımı Dünya Kupası'ndan men edeceği iddiaları ile çalkalanıyor.

Muslera'ya Dünya Kupası şoku! FIFA...
Muslera'ya Dünya Kupası şoku! FIFA...
GİRİŞ 01.04.2014 12:27 GÜNCELLEME 01.04.2014 12:27

Uruguay'da büyük bir futbol krizi yaşanıyor. Dünya Kupası vizesi alan Güney Amerika temsilcisinde FIFA'nın Uruguay Milli Takımı'nı Brezilya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'ndan düşüreceği haberleri Uruguay Futbol Federasyonu'nu istifa ettirdi.

Federasyonun istifa kararının arkasında Peñarol ve Nacional derbisi için hükümetin polis korumasını kaldırma kararının yattığı ifade ediliyor. Hükümetin federasyonun iç işlerine karışması sonrası FIFA'nın Uruguay'ı Dünya Kupası'ndan men etme ihtimali konuşuldu. Bu spekülasyonlar üzerine Federasyon görevini bıraktı.

Uruguay'ın önde gelen gazeteleri El Pais ve El Observador, internet sitelerinde hükümetin bu hareketi sonrasında FIFA'nın harekete geçebileceği ifade edildi.

Güney Amerika'daki futbol komitesi birliği CONBEMOL'ün başkanı Eugenio Figueredo ise Reuters'e FIFA'nın böyle bir kararı almasına ihtimal vermediğini söyledi.

Eugenio Figueredo, "Hükümet iç işlere karışınca milli takım FIFA tarafından cezalandırılır; ama Sebastián Bauzá'nın (Federasyon Başkanı) istifasında hükümetin bir rolü olduğuna dair bir işaret göremedim. Bir federasyonun politik sebeplerle ceza alabileceğini hayal edebiliyor musunuz? FIFA bu konularda biraz daha ciddi. Uruguay'ın Dünya Kupası'ndaki yerinin risk içinde olduğunu zannetmiyorum" dedi.

Geçen Nacional Penarol derbisinde taraftarların polisle çatışması sonucu büyük arbede çıkmıştı. Bunun üzerine Uruguay'ın devlet başkanı José Mujica, maçtan polis korumasını kaldırma kararı aldı.