UEFA'dan flaş F.Bahçe açıklaması! Resmen...

UEFA Genel Sekreteri Infantino, Fenerbahçe aleyhindeki 'şike davası' sürecinin UEFA için sona erdiğini resmen açıkladı. Infantino, Yargıtay kararını ise inceleyeceklerini ekledi.

UEFA'dan flaş F.Bahçe açıklaması! Resmen...
UEFA'dan flaş F.Bahçe açıklaması! Resmen...
GİRİŞ 26.03.2014 15:48 GÜNCELLEME 26.03.2014 16:00
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Fenerbahçe aleyhindeki "şike davası" sürecinin UEFA için sona erdiğini, ancak Yargıtay'ın şike davasında kişiler hakkında verdiği kararın metnini incelemek durumunda olduklarını bildirdi.

Infantino, Kazakistan'ın başkenti Astana'da yarın yapılacak UEFA'nın 38. Olağan Kongresi öncesinde Rixos Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Şike suçu işleyenlere karşı ömür boyu men cezası da dahil daha sıkı tedbirler almayı planladıklarını belirten Infantino, "Son bir yıllık periyotta incelediğimiz 32 bin maçın binde 7'sinde şike yapıldığından şüpheleniyoruz. Binde 7 yüksek bir oran. Elbette kuşku duyulması, şike yapıldığı anlamına gelmez ama olağandışı bir şeyler olduğuna dair de bir uyarı niteliğindedir. Bana kalsa 100 binde 1 bile çok fazla. Büyük liglerde herhangi bir olay yaşanmadığından eminiz ancak bizim amacımız, şikeyi futboldan tamamen defetmek" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Türkiye'deki 'şike davası'yla ilgili, Yargıtay'ın şike cezasını onamasının ardından UEFA'nın yeni bir yaptırıma gidip gitmeyeceği"ne ilişkin sorusu üzerine Infantino, UEFA Disiplin Kurulu'nun Beşiktaş'a 1 yıl, Fenerbahçe'ye de 2 yıl Avrupa kupalarından men cezasını verdiğini hatırlattı.

Fenerbahçe aleyhindeki "şike davası" sürecinin, UEFA için sona erdiğini ifade eden Infantino, Yargıtay'ın şike davasında kişiler hakkında verdiği kararın metnini incelemek durumunda olduklarını ifade etti.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, "UEFA'nın TFF'ye şike olaylarıyla ilgili yaptırımda bulunacağı"na ilişkin açıklamalarının aktarılması üzerine de Infantino, "Hacıosmanoğlu'nun UEFA Disiplin Kurulu'nun değil, Trabzonspor Kulübü'nün başkanı olduğunu" kaydetti.

Gianni Infantino, ülke federasyonlarının, UEFA'nın şike ve ırkçılık konularında aldığı kararlara uyması gerektiğini vurguladı.

UEFA Genel Sekreteri Infantino bir soru üzerinde, Ukrayna'daki son gelişmeleri izlediklerini, konunun hassas olduğunu ve futbolla ilgili olmadığını söyledi. "Kırım'daki bazı futbol kulüplerinin gelecek sezon Rusya Ligi'nde mücadele edeceği" yönünde medyada çıkan haberlerle ilgili de Infantino, UEFA'ya bu çerçevede herhangi bir resmi başvurunun yapılmadığını kaydetti.

Infantino, gol çizgisi teknolojisiyle ilgili ise sistemin birçok FIFA organizasyonunda denenip güvenilirliğini kanıtladığına dikkati çekerek, bu teknolojiyi kullanmakta tereddüt yaşayan UEFA'ya üye ülkelerden destek beklediğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    Parelel Cemaat Kasıtlı olarak Fenerbahçe ile uğraştı Çünkü Hem Başbakan Fenrbahçeli...Hemde Fenerabahçe Türkiyenin en büyük kulübü... ......Amaç Hükümeti devirmek için her yerden darbe vurmak!?.. zaten sporada bu yüzden el attılar?.şike davasıda bu yüzden açıldı..ama gelgeleim Fenerbahçe taraftarlarının arasında hala Parelelci gezici zihniyetler sızmış...Fenerbahçeyi hala karıştırmaya çalışıyorlar?...
    Cevapla
  • Osman Avni Baltalı 10 yıl önce Şikayet Et
    "İşi Gücü". İki yıl önce 35 Million dolarlık Sponsorluk (KOÇ) bedeli UEFA nın kasasına girdi. Avrupalıların para için yapamayacağı hiç birşey yok. Dertleri sadece para. "İşi Gücü" bırakıp ta şikeyle mi uğraşacaklar. Çokta umrundaydı MİÇHEL PLATİNİ'nin.
    Cevapla
  • ibrahim 10 yıl önce Şikayet Et
    uefa fb ye şike yaptığı için men cezası verdi . bu nedemek fb nin şike yaptığı uefaca tescil yani kabul görmüştür .bu rezilliğin geldiği boyut lut kavminin durumuna dönmüş yani peygamber gelse boş .
    Cevapla
  • athen slayer 10 yıl önce Şikayet Et
    Cemaat bitti. Cemaat ne zaman ki başkalarının hayatına direk karışır oldu. İşte bu yüzden dinden uzaklaştı ve insanlar artık onlara şüpheli gözlerle bakar oldu. Fenerbahçe ve Akpartiyi karşı karşıya getirme çabaları , önce fenerbahçeyi bitirme planı ardından hükümeti bitirme planları. İşte bütün bunlar yüzünden şu an kendileri hedefte ve onlar için de operasyonlar beklemekteyiz
    Cevapla
  • osman nurol 10 yıl önce Şikayet Et
    infantino hacıosmanoğlunu tanımıyo tabi. hacıosman kendini her yerin başkanı,her kupanın sahibi,aleminde kralı falan sanıyor,birde 1 ay önce kupa avrupadan yola çıkmış geliyordu,ne oldu yolunumu kaybetti acep...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle