Terim, G.Saray, Beşiktaş! Hepsi bu ismin peşinde

Heerenveen forması giyen Bilal Başacıkoğlu için devler kapışıyor.

Terim, G.Saray, Beşiktaş! Hepsi bu ismin peşinde
Terim, G.Saray, Beşiktaş! Hepsi bu ismin peşinde
GİRİŞ 25.03.2014 13:11 GÜNCELLEME 25.03.2014 15:47

Ara transfer döneminde sürpriz bir hamle yaparak Heerenveen forması giyen Bilal Başacıkoğlu'na talip olan ancak Hollandalı teknik adam Marco Van Basten'den veto yiyen Beşiktaş yeni bir hamle daha yaptı.

Sportif direktör Önder Önder Özen'ın ısrarlı bir şekilde transfer etmek istediği Bilal için Hollanda'ya bir çıkarma yapan siyah-beyazlı yönetim, Heerenveen Yönetimi ile masaya oturdu.

ÖNDER ÖZEN ÇOK ISRARLI

18 yaşındaki Bilal için 4 milyon euroluk bonservis bedeli belirleyen Heerenveen ile pazarlıklara başlayan Beşiktaş'ta sportif direktör Önder Özen'in transfer sürecinde ısrarcı olduğu ve Bilal'ın transferinin sezon sonunda gerçekleşmesi için fedakarlık yapılabileceği ifade edildi. Önder Özen'in 3 kez Hollanda'ya giderek yakından izlediği Bilal için Galatasaray da nabız yokluyor.

Galatasaray'ın scout ekibi tarafından son 1 yıldır yakından takip edilen Bilal için Beşiktaş'ın aksine Heerenveen ile şu ana kadar resmi bir temas kurulmadı. Gelen raporlar doğrultusunda Bilal için Heerenveen ile masaya oturmayı planlayan sarı-kırmızılı yönetim, sezon sonunda ilk resmi hamlesini yapacak.

VAN BASTEN REST ÇEKTİ AMA...

Marco Van Basten'in A Takıma çıkarttığı ve ara transfer döneminde gelen tüm teklifleri reddettiği Bilal için Heerenveen Kulübü de yeni bir strateji belirlemek zorunda. Van Basten'in sezon sonunda takımdan ayrılacak olmasından dolayı Bilal için gelecek olan teklifler konusunda eli biraz daha rahatlayacak olan Heerenveen, talep edilen bonservis bedelinin karşılanması durumunda satışa onay verecek.

HEERENVEEN'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ

Bilal Başakçıoğlu'nun transferi ve geleceği hakkında konuşan Heerenveen Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Chairman Arriva, "Bilal bizim uzun bir süredir beraber olduğumuz ve yatırım yaptığımız bir oyuncu. Kendisi sadece Heerenveen'de değil Hollanda Milli Takımı'nda da gelecek vaad ediyor. Ara dönemde kendisi için bazı teklifler aldığımızın raporu bize ulaştı ancak şu anda ya da gelecek. Bilal için verilmiş bir kararımız yok" dedi.

FATİH TERİM DE TAKİP EDİYOR

Marco Van Basten'in Hollanda futboluna kazandırdığı Bilal Başakçıoğlu, 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında Hollanda U18 ve Hollanda-19 takımlarının formasını giydi. Fatih Terim'in de yakından takip ettiği isimlerin başında gelen Bilal için Türkiye Futbol Federasyonu da ay-yıldızlı forma için resmi temaslara başladı.

KAYNAK: SPORX