Hiddink kararını verdi! Türkiye'ye rakip oluyor

Guus Hiddink, Hollanda Milli Takımı'nın yeni teknik direktörü olduğunu açıkladı. Türkiye'nin eski hocası, elemelerde Türkiye'nin karşısına çıkacak

Hiddink kararını verdi! Türkiye'ye rakip oluyor
Hiddink kararını verdi! Türkiye'ye rakip oluyor
GİRİŞ 01.03.2014 14:37 GÜNCELLEME 01.03.2014 14:37

Türk Milli Takımı ve Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Guus Hiddink'in yeni görevi belli oldu. Uzun süredir ülkesinin milli takımının başına geçebileceği yönündeki haberlere karşın sessizliğini koruyan Hollandalı Teknik Direktör, sonunda suskunluğunu bozdu.

Hollanda Devlet Televizyonu NOS'a konuşan deneyimli teknik adam, "Hollanda Futbol Federasyonu ile görüşme halindeyiz. Benim etrafımda oluşacak olan teknik kadroyu oluşturmak için çabalıyoruz. Süreç birkaç gün içinde tamamlanacak" diye konuştu.

Louis van Gaal'den görevi Dünya Kupası'nın ardından devralacak olan Hiddink, Galatasaraylı Wesley Sneijder ile Fenerbahçeli Durk Kuyt'ın da yeni hocası olacak ve Türkiye'nin de karşısına çıkacak. Bilindiği gibi Türkiye ile Hollanda EURO 2016 elemelerinde aynı gruba düşmüşlerdi.

Hiddink'in teknik kurmayları için ise eski Hollandalı futbolcuların isimleri geçiyor: Jaap Stam, Ruud van Nistelrooy, Giovanni van Bronckhorst. Daha önce 1994-98 arasında da Portakallar'ı çalıştıran Hiddink, Dünya Kupası'nda takımına yarı final oynatmış, penaltılarla Brezilya'ya elenmişlerdi.

KAYNAK: SKORER