Golü attılar, kıbleye yönelip secde ettiler

Kazım Karabekir Mevlanaspor U14 Takımı oyuncuları, İmarspor'la oynadıkları maçta gol attıktan sonra secde ederek şükrettiler. Kulüp Başkanı Mustafa Türlü "Şaşırdım ama hoşuma da gitti" dedi.

Golü attılar, kıbleye yönelip secde ettiler
Golü attılar, kıbleye yönelip secde ettiler
GİRİŞ 17.02.2014 14:02 GÜNCELLEME 17.02.2014 14:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Efkan Bucak'ın haberi

İstanbul U14 Ligi 16.Grupta lider durumda olan Gaziosmanpaşa temsilcisi Kazım Karabekir Mevlanaspor'un U14 takımı sporcuları, Alibeyköy Parseller Stadı'nda oynadıkları Eyüp Çırçır İmarspor maçında çok konuşulacak bir gol sevincine imza attılar.

Teknik Direktörlüğü Hüseyin Aktaş'ın yaptığı Mavi-Beyazlılar, attıkları ikinci golden sonra kıbleye dönüp secde ettiler.

'Play Station'da görmüşler!'

3-3 biten maçın ardından konuyla ilgili açıklama yapan Kazım Karabekir Mevlanaspor Kulüp Başkanı Mustafa Türlü, "Bu çocukların o anda kendi planladıkları bir gol sevinci. Görünce ben de şaşırdım ancak çok hoşuma gitti. Kimin aklına geldiyse iyi düşünmüş. Maçtan sonra sordum, 'nereden aklınıza geldi?' dedim, 'Play Station oyununda bile var' dediler' diye konuştu.

Kulüp olarak kısıtlı imkanlarımızla 300 sporcuya hizmet verdiklerini belirten Türlü, "Niyetimiz sporcularımızın topluma faydalı bir nesil olarak yetişmesidir. Zaman zaman mahallemizdeki cami imamlarından destek alıyoruz. Antrenmanlarımıza geliyorlar, çocuklarla sohbet ediyorlar. Okullar bittiğinde dersler alıyorlar. Hem spor yapıyorlar hem dinimizin gereklerini öğreniyorlar" dedi.

Sahada namaz kılıp DGM'lik olmuşlardı

Bu, futbol dünyamızda ilk secdeli sevinç değil... 2001 yılında 3. Lig terfi maçlarının finalinde Kızılcahamam Belediyespor'u 2-1 yenerek profesyonel lige yükselen Konya Ladik Kompenspor'un futbolcuları topluca iki rekat şükür namazı kılmıştı. Bu olayın ardından Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlatmıştı. Kombasan Holding de durumu kurtarmak adına kulüp yönetiminin görevine son vermiş, futbolcuların kulüple ilişkilerini kesmişti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • Halil ŞAHİN 10 yıl önce Şikayet Et
    NE VAR BUNDA. Ne var bunda.Hiç kimse Haç işareti yapanları sorgulamıyor..Müslümanlığın işareti Secde etmektir..Allah (cc) a teslimiyyettir..
    Cevapla