'CC' yapan futbolcu disipline sevk edildi

Mısır'da Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'ye desteğin sembolü haline gelen "CC" işareti yapan futbolcu Salah Emin, Mısır Futbol Federasyonu tarafından disiplin kuruluna sevk edildi.

'CC' yapan futbolcu disipline sevk edildi
'CC' yapan futbolcu disipline sevk edildi
GİRİŞ 10.02.2014 21:45 GÜNCELLEME 10.02.2014 21:45

Federasyonun resmi sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "5 Şubat'ta İsmailiye takımı ile yapılan maç sırasında 'siyasi işaret' yapan Talail el-Ceyş takımı oyuncusu Salah Emin disiplin kuruluna sevk edildi" denildi.

Mısır'da "CC" işareti, Abdulfettah es-Sisi'nin soyadının ingilizce okunuşuna atıfla temmuz ayında darbeyle yönetime el koyan Savunma Bakanı yanlıları tarafından kullanılıyor. Sisi'ye destek verenler, İngilizce "Si" olarak okunan "C" harfine atıfla "CC" yazarak "Sisi"yi ifade ediyor ve bu işareti kullanarak desteklerini gösteriyor.

Mısır'da sosyal paylaşım sitelerinde, orduya bağlı Talail el-Ceyş (Ordu öncü birlikleri) takımı oyuncusu Emin'in gol sevincini yaşarken "CC" harfi yaptığı andaki fotoğrafı paylaşılmış, maçta Sisi'ye destek işareti yapıldığı ifade edilmişti. Emin ise yaptığı açıklamada bunu yalanlayarak orduya bağlı bir takımda oynadığını, siyasi bir işaret yapmadığını ve siyasete müdahil olmadığını belirtmişti.

Mısır'da futbol kulüpleri, özel şirketler, kamu kuruluşları ya da orduya bağlı olabiliyor.

Mısır Futbol Federasyonu, bir futbol karşılaşması sırasında siyasi ya da dini işaret yapan oyuncuların "5 maç oyun yasağı ile 15 bin cüneyh (yaklaşık 2 bin dolar) para cezasına çarptırılması" kararı almıştı.

Mısır'da El-Ehli takımı forvet oyuncusu Ahmed Abduzzahir, 10 Kasım'da başkent Kahire'de oynanan Afrika Şampiyonlar Ligi final maçında attığı golün ardından darbe karşıtlarının sembolü haline gelen "Rabia işareti" yapmış, El-Ehli Kulübü Yönetim Kurulu, Abduzzahir hakkında süresiz kadro dışı bırakma ve satış listesine konulma kararı vermişti. Mısır Futbol Federasyonu ise süresiz kadro dışı bırakılan Abduzzahir'in 1 yıl süreyle Mısır'ı temsil etmesini ve 3 ay ülkedeki maçlara katılmasını yasaklamıştı.