Bomba açıklama! 'UEFA kupayı verecek'

2010-2011 sezonuyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Trabzonspor'un hukuk çalışmalarını yürüten Atilla Dilaver, UEFA'dan beklenen kararı açıkladı.

Bomba açıklama! 'UEFA kupayı verecek'
Bomba açıklama! 'UEFA kupayı verecek'
GİRİŞ 02.02.2014 09:22 GÜNCELLEME 02.02.2014 13:20
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Trabzonspor'un UEFA ve FIFA'ya Türkiye'deki şike olayları nedeniyle direkt müdahale etmesine yönelik başvurusu gündeme bomba gibi düştü.

O başvuruyu hazırlayan hukuk ekibinin içerisinde bulunan Trabzonspor'un hukukçu kadrosundan Atilla Dilaver, başvurunun kodlarını anlattı.

"Amacımız ülkeyi şikayet etmek değil" diyen Dilaver, Sabah gazetesine şöyle konuştu: "Burada amaç; futbolun temizlenmesi. Trabzon'un haklarının verilmesi. Trabzonspor bu başvuruyu kendisi için yapmadı. Ülke futbolunun ve ülke insanının menfaati için yaptı. Çünkü spor, ahlak demektir. Kirli futbol ortamı ise tüm ülke insanına, tüm gençliğe ve tüm kulüplere zarar vermektedir.

TFF'DEN ARTIK BİR ŞEY ÇIKMAZ

UEFA ve FIFA, Türkiye'deki o sezonla ilgili kararlarını vermişler, 'şike var' demişler. UEFA üyesi ve CAS yargılamasını kabul eden federasyonumuz şike olmadığını söylüyor. Bu kurumların şike konusundaki tutumları sıfır toleranstır. Fakat Türkiye'de şikeye müsamaha gösteren bir ortam oluşturuldu. Bizim buradaki beklentimiz sıfır tolerans ilkesine uygun davranılması. Ancak davranılmadı.

Biz Futbol Federasyonu'ndan sonuç alamayacağımızı gördüğümüz için bu başvuruyu yaptık. Şimdi iki kurumun geri dönüş yapmalarını bekliyoruz. UEFA, kupanın gerçek sahibine verilmesini isteyecektir."

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 27
  • mehmet öztürk 10 yıl önce Şikayet Et
    şikeli maçların diğer şikecileri kim . bugün karabük-elazığ maçında bile şikeci fenerbahçe diye bağırıyorlar. şimdi karabük- fenerbahçe arasındaki 8 mayıs 2011 tarihli 1-0 lık maç şikeli maç...maçın güya ayarlanmış adamı emenike beraat etti.maç şikeli...eeee kim şike yaptı, fenere bağıran küfür eden taraftarın takımı karabük mü? aynı karabük 3 hafta sonra yürüyerek 4 gol yedi aynı stdadda.
    Cevapla
  • israfil balci 10 yıl önce Şikayet Et
    BU trabzon gerçekten çok Bedavacı . Ulan şampiyonmu oldunuzda KUPA istiyorsunuz şike diyorsunuz ŞİKE nin içinde sizde varsınız nasılda kendinizi temize çıkarıyorsunuz oynayın şampiyon olun bedevaya kupa yok he bu arada FB li değilim o şike yapan fb ertesi sene bu senede size ter söktürüyor Ne kadar eminsiniz siz kendinizden şike yapıldı kim yaptı 1 tek takımmı yaptı 10 takımla alakalı VE bunların içinde TRABZONSPORDA var o zaman trabzonuda küme düşürelim teşebbüs var yapmadıklarını kim isbat edecek YAZIK halinize çok zavallı hale düşmüş khak etmnediğiniz bir kupa peşinde dalavere ile koşup koşuşturuyorsunuz federasyon olsam tenekeden bir kupada size veririm hani ağlayan çocuğa mama verirler ya sussun diye zavallılar
    Cevapla
  • isim siz 10 yıl önce Şikayet Et
    Yakında.... TÜP patlayacak :)))
    Cevapla
  • Ejder Ejderha 10 yıl önce Şikayet Et
    3 temmuz ve 17 aralık. türkiye'de spor ve siyasetteki kirlenmenin duvara tosladığı tarihlerdir.
    Cevapla
  • yorumlu yorum 10 yıl önce Şikayet Et
    .... 107 yıllık tarihi boyunca bırakın şampiyonlar ligini, uefa liginde bile ne kupa ne de final göremeyen Fenerbahçe, Türkiye ligi 2010-11 sezonundaki şampiyonluğunu da (uluslararası resmi futbol otoriteleri kararına göre) şike ile almış...avrupa liginden Türkiye'ye kupa getiren, Türkiye liginde en çok şampiyonluğa sahip olan gs bile kendisine şanlı demiyorken fb kendisini şanlı olarak görüyor...şike ile kazanılan lig kupasının onlardan alınmayacağı hayalini kuruyorlar...hayal dünyalarında yaşıyorlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle