Luis Aragones hayatını kaybetti

İspanya Milli Takımının ve Fenerbahçe'nin eski hocası Luis Aragones bu sabah hayatını kaybetti.

Luis Aragones hayatını kaybetti
Luis Aragones hayatını kaybetti
GİRİŞ 01.02.2014 10:31 GÜNCELLEME 01.02.2014 14:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İspanya ile Avrupa Şampiyonası'nı kazanan, Atletico Madrid ve Fenerbahçe gibi büyük kulüplere hocalık yapan Luis Aragones, sabah saat 8 sularında hayata gözlerini yumdu.

Başkent Madrid yakınlarındaki Cemtro Kliniği'nde hayata gözlerini yuman 75 yaşındaki İspanyol teknik adamın doktoru Pedro Guillen, Aragones'in ölüm nedeni olarak lösemi hastalığı olduğunu belirtti.

Futbolculuk ve hocalık kariyerininin büyük bölümünü Atletico Madrid'de geçiren Aragones, İspanya ile EURO 2008'i kazandıktan sonra Fenerbahçe'nin başına geçmişti.



Luis Aragones kimdir?

1938 doğumlu olan Aragones, Futbol'a Getafe'de başlamıştır. Forvet oyuncusu olan Aragonés, Ardından Real Madrid'e geçmiştir, takıma alışamamış ve ilk senesinde Recreativo'ya kiralanmıştır. Aragonés ertesi sezon Hércules CF Kulübüne kiralanmıştır. Yeni sezonda Real Madrid'e dönmesi beklenen Aragonés Real Madrid'in oynatmadığı oyuncuların gönderildiği yine İspanyol takımı olan Real Madrid Castilla takımına 1.5 senenin ardından Real Betis'e transfer olan Aragonés 3 sezonda bu takımda oynamıştır ve Real Madrid'in elinden kaçırdığı İspanyol bir diğer Madrid ekibi olan Atlético Madrid'e transfer olmuştur. 10 yıl üst üste Atlético Madrid forması giyen ve Atlético Madrid'in efsanevi oyuncularından biri olan Aragonés, Atlético Madrid forması altında 265 maçta 123 gol attı.

Teknik Direktörlük Kariyeri

Atlético Madrid'de Futbolculuk kariyerini noktaladıktan sonra Teknik Direktör'lük kariyerine başlamıştır. İlk 6 sezonunu bu takımda geçiren Aragonés büyük başarılara imza atmıştır. 1 yıllık Real Betis macerasının ardından yine Atlético Madrid'in başına geçmiş ve bıraktığı yerden başarılarına devam etmiştir. Atlético Madrid'de 5 sezon daha geçiren Aragonés bu sefer 'nün başına geçmiştir. Ancak orada da 1 sezon kalmıştır. 2004'te İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Luiz Aragones'in, Jose Antonio Reyes'e, Arsenal'den takım arkadaşı olan Fransız oyuncu Henry'yi kastederek, "Demuestra que eres mejor que ese negro de mierda" (O siyah pislikten daha iyi olduğunu göster) demesi basına yansıdı. EURO 2008'de İspanya'yı şampiyon yapmıştır. 5 Temmuz 2008'de Fenerbahçe'nin başına geçerek 2 yıllık sözleşmeye imza atmıştır.Ancak ilk senesinde takım Turkcell Süper Lig'de ancak 4.olabilmiş, Şampiyonlar Ligi'nde ise Arsenal, Porto ve Dinamo Kiev'İn bulunduğu grupta galibiyet alamadan 2 beraberlikle grup sonuncusu olmuştur.

YORUMLAR 7
  • Monte Cristo 10 yıl önce Şikayet Et
    temiz bey. Görende hergün yemeyip içmeyip eğlenmeyip ülke için mücadele ediyor sanacak bugün ülkeye ne katkı yaptın acaba?
    Cevapla
  • cabbar 10 yıl önce Şikayet Et
    Gurbetci. Allah C.c yerine tanri diyeninde müslümanligindan süphe ederim
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    @ Kapadokyalı: sen matemini tut paşam !. ...................!
    Cevapla
  • Barbaros Gülcan 10 yıl önce Şikayet Et
    Haydar yapma... Müslüman olmayan bir insana Rahmet okunmaz. Birazda olsa bilinçli müslüman olalım.
    Cevapla
  • Haydar yILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    taziye. bir fenerli olarak Tanrı'dan rahmet dilerim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle