Cüneyt Çakır'a babasından destek

Dünya Kupası hakem kadrosunda yer alan Cüneyt Çakır'ın babası ve eski hakem Serdar Çakır; "Pozitif bir enerji ve sinerji yaratarak Cüneyt Çakır'ı hep birlikte haziran ayına iyi hazırlamamız gerekiyor" dedi.

GİRİŞ 30.01.2014 12:49 GÜNCELLEME 30.01.2014 12:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Brezilya'da bu yaz düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası'nda görev alacak Türk hakem Cüneyt Çakır'ın babası eski hakem Serdar Çakır, haziran ayına kadar verilecek desteğin oğlu için çok önemli olduğunu söyledi.

Cüneyt Çakır'a verilen bu büyük destekle ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan baba Çakır, Türk hakemliğinin 40 yıl aradan sonra geldiği noktanın önemini vurguladı.

Özellikle Çakır ve ekibi Bahattin Duran ile Tarık Ongun'a verilen bu önemli görevin ardından, Türk futbol kamuoyunun oğluna verdiği desteği nasıl bulduğu sorusunu cevaplayan Serdar Çakır, "Tabii ki büyük destekleri var. Ligin ikinci yarısında desteğin biraz daha artması, pozitif bir enerji ve sinerji yaratarak onu hep birlikte haziran ayına iyi hazırlamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"HEDEF 40 YIL BEKLEMEMEK"

Serdar Çakır, oğlunun elde ettiği bu başarı nedeniyle, bir baba olarak mutlu ve gururlu olduğunu kaydetti.
Oğlunun çalışmalarını yakından takip ettiğini anlatan Çakır, şu ifadeleri kullandı:

"Türk hakem camiasına hizmet eden bir kişi olarak söyleyebilirim ki, hakem camiasının perde arkasında, arka bahçede bu hazırlıkları vardı. Sistemli bir şekilde UEFA'ya bağlı çalışmalar yapıldı. Eğitimciler getirildi. Bu Merkez Hakem Kurulu, şu anda görevdeki Türkiye Futbol Federasyonu ile bundan önceki federasyon ve kurul bu çalışmaları hazırlamışlardı. UEFA'da Şampiyonlar Ligi'nde, Avrupa düzeyinde başarılar elde edildi. Kırk yıl sonra da böyle bir gururu yaşadık. Onun için mutluyuz. Bundan sonraki hedef de, bir 40 yıl daha beklemeden, gelecek tüm büyük turnuvalarda Türk hakemlerini görev almasıdır."

Cüneyt Çakır'ın, Türk futbolunda hakemlerin yoğun bir şekilde eleştirildiği bir dönemde önemli görevler aldığının hatırlatılması üzerine baba Çakır, "Hakem eleştirisi dünyanın her yerinde var, Avrupa'da ve diğer kıtalardaki liglerde. Yapılan eleştiriler kişisel yıpratmaya dönmediği müddetçe bu eleştirileri saygıyla karşılıyoruz" diye konuştu.

"CÜNEYT ÇAKIR'IN BAŞARISI KAPIDIR"

FIFA Dünya Kupası'nda maç yöneten ilk Türk hakem Doğan Babacan, Türk hakemliğine büyük bir gurur yaşatan Cüneyt Çakır'ın aldığı bu görevin yeni bir kapı açtığını söyledi.

Babacan, "Bu, açılan bir kapıdır. İnşallah bundan sonra Türk hakemliği de Dünya Kupalarında aranan hakemlik olacaktır. İnşallah milli takım da bu kupalara gitmeye başlar. Hem takımımız hem hakemimiz beraber giderse çok daha mutlu oluruz" ifadelerini kullandı.

"HAKEMLERE YAPILAN ELEŞTİRİLER ÜZÜCÜ"

Doğan Babacan, Cüneyt Çakır ve ekibinin elde ettiği bu başarının, Türkiye'de hakemlere yönelik eleştirilere bir yanıt olduğunu dile getirdi.

Taraftarların ve yöneticilerin hakemleri, beklenen sonuçlar alınamayınca en kolay yüklenecek unsur olarak gördüklerini vurgulayan Babacan, şunları kaydetti:

"Hakemlere yapılan eleştiriler çok üzücü. Takımlar arzu ettikleri neticeyi alamadıkları zaman arkalarında bulunan seyirci grubu veya yönetimler yüklenecek kişi ararlar. En kolay yüklenecek kişi olarak da hakemleri görürler. Hakeme memnuniyetsizliklerini belirtirler, hakaret ederler. Fakat hakemler hiçbir zaman bunları hak etmiyorlar. Hak etmediklerini de böyle Dünya Kupası'na giderek ispat ediyorlar."

YORUMLAR 1
  • musa yalkın 10 yıl önce Şikayet Et
    .......... İstanbul takımlarını üzmediği için desteklemiştir bana göre hakemliği sıfır
    Cevapla