Hem Ronaldo'yu hem de G.Saraylıları kızdırdı!

Fransa'nın yetiştirdiği en büyük golcülerden biri olan Thierry Henry, Drogba'dan Türkiye'ye, Taffarel'den Ronaldo'ya kadar birçok konuda konuştu.

Hem Ronaldo'yu hem de G.Saraylıları kızdırdı!
Hem Ronaldo'yu hem de G.Saraylıları kızdırdı!
GİRİŞ 19.01.2014 11:34 GÜNCELLEME 19.01.2014 11:34

Arsenal formasıyla Premier Lig'in efsane isimleri arasına adını yazdıran Fransız golcü Thierry Henry, Galatasaray'ın süper yıldızı Didier Drogba'yı gelecek sezon MLS'de (ABD Futbol Ligi) görmek istediğini söyledi.

Henry, Sabah gazetesinden Bülent Timurlenk'e şunları söyledi;

"Drogba'nın gelecek sezon MLS'ye geleceği yönünde ben de haberler okudum ama ne kadar doğru bilmiyorum çünkü Galatasaray'da çok önemli işler yaptı.

TAKIMI FARK ETMEZ

Benim oynadığım Red Bulls ya da L.A.Galaxy farketmez. Drogba, ABD'ye futbol oynamaya gelirse bu ligin geleceği açısından çok önemli bir fırsat olur. Didier, futbol tarihinin en büyük golcülerinden. Son 15 yılda yaptıkları inanılmaz. Eğer bu kararı verip ABD'ye futbol oynamaya gelirse kendisi de bundan büyük keyif alacaktır. Buradaki futbolcular Drogba ile ya da ona karşı oynamak isterler. Elbette kararı o verecek ama ben onun MLS'de oynamasını isterim" dedi.

DROGBA'NIN TAKIMI ZAYIF OLMAZ

Avrupa liglerini takip edemediğini ama Şampiyonlar Ligi maçlarını kaçırmadığını söyleyen Thierry Henry, "En azından geniş özetleri mutlaka izliyorum. Galatasaray'ın Juventus'u yendiği maçı da izledim. Galatasaray'ın Juventus'u son maçta yenip gruptan çıkmasına sürpriz diyebilirler ama bence değil çünkü Galatasaray'da çok büyük futbolcular var. Pası Drogba'nın verdiği golü Sneijder'in attığı bir takımdan bahsediyoruz. Takımdaki diğer oyuncular da çok kaliteli ve tecrübeli. Geçen sezon da Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı başarmışlardı. Chelsea ile de şansları bence eşit. Drogba'nın olduğu takıma hiçbir zaman zayıf taraf diyemezsiniz" ifadesini kullandı.

YILLAR SONRA TAFFAREL İTİRAFI

Arsenal formasıyla Galatasaray'a karşı penaltılarla kaybettiği UEFA Kupası'na da sözü getiren Fransız yıldız, "Benim için kaybettiğim kupalar da önemlidir. Mesela 2006 Dünya Kupası veya 2000′de Galatasaray'a kaybettiğimiz UEFA Kupası. O maçta Taffarel'in kurtardığı kafa vuruşum mesela. Galatasaraylılar Taffarel'in çok zor bir pozisyonu kurtardığını düşünmüştür hala da öyle düşünüyordur ama bana göre Taffarel için kolay bir toptu. O yerini almıştı ve benim vuruş açım yoktu, zor olan benim içindi. Kopenhag'da asıl iyi olan Hagi idi. Çok büyük oynadı. O gün bütün G.Saray takımı bizden iyi oynadı ve kupayı hakettiler. Bazı günler rakibiniz sizden iyi olur ve sizi yener, bunu kabul etmeniz lazım. O gün de (17 Mayıs 2000) Galatasaray, Arsenal'den daha iyi bir takımdı ve bizi yendiler" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE HİÇBİR ŞEYİN ORTASI YOK!

"İtalya'da, İngiltere'de, İspanya'da futbol oynadım ama her zaman amacım oynadığım takımın taraftarlarını mutlu etmekti. Bunu her seferinde başaramadığımı biliyorum. Baskı üzerimizde her zaman var. Türkiye'yi de biliyorum. Sizde de hiçbir şeyin ortası yok. Ya sevinç ya üzüntü. Her şeyi uç noktaları yaşıyor taraftar. Medya benim için her yerde aynı. İşler yolunda gittiğinde sorun yok ama takım kötü olduğunda peşimizi bırakmazlar. Barcelona'da sürekli beni takip eden gazeteciler vardı. Akşam yemekte ne yediğimi, hangi peyniri sipariş ettiğimi, hangi marka soda içtiğimi ertesi gün gazetede okuyordum. Kabul edin bu biraz garipti."

DÜNYA KUPASI'NIN FAVORİSİ BELLİ DEĞİL

"Dünya Kupası'nı kim alır tahmin etmek gerçekten zor. 1998 ve 2000′de kupayı kazandık. 2002′de Dünya Kupası'ndan gol atamadan döndük. Ben artık Fransa için bir taraftarım. Bu kupayı kazanırlarsa ne ala ama herkesin bilmesi gereken şey bu kadronun Euro 2016′ya hazırlandığı. Euro 1996′da da öyle olmuştu. O kadro ev sahibi olduğumu Dünya Kupası'nı kazanmak için hazırlanmıştı. Şimdi hedef yine ev sahibi olduğumuz Euro 2016′yı kazanmak ama Brezilya'dan kupayla dönersek de hiç fena olmaz. Evet, Dünya Kupası'nda Türkiye yok. Olmadığı için de herkes çok üzgündür ama unutmayın burası finaller ve birçok ülke sizin gibi finallere gidemedi. "

RONALDO HAK ETMEDİ

"Bence Cristiano Ronaldo, Altın Top ödülünü hak etmedi. Bütün samimiyetimle söylüyorum, Fransız olduğum için Ribery kazanmalıydı demiyorum. Ribery bu ödülü hak etti. O takımı için oynayan bir futbolcu. Böyle başarılı olduğunuzda o ödülü alamıyorsanız bence bu futbolun ruhuna ihanettir. Ama Frank 2014′te bu ödülü alacaktır."

MESUT VE ARSENAL ŞAMPİYON OLABİLİR

"Arsenal benim kariyerimde çok önemli bir kulüp, orası her zaman evim olacak. Mesut Özil'in gelmesine çok sevindim. Herkes Arsenal'in yıkılmasını bekliyor. Ligin zirvesinde kalmak kolay değildir. Şampiyonluk için 'Neden olmasın?' diyorum."