Rüştü'nün Ronaldinho hatırası

Beşiktaş'a gelmek için gün sayan Ronaldinho'yu, Barça'dan takım arkadaşı Rüştü Reçber 'a anlattı.

Rüştü'nün Ronaldinho hatırası
Rüştü'nün Ronaldinho hatırası
GİRİŞ 08.01.2014 10:54 GÜNCELLEME 08.01.2014 11:18

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Milli Takım'ın kalesini uzun yıllar başarıyla koruyan Rüştü Reçber, siyahbeyazlıların transfer etmek için yoğun çaba harcadığı Ronaldinho'ya övgüler yağdırdı.

Reçber, Barcelona'da birlikte forma giydiği takım arkadaşı için şunları söyledi: "O dönem, 23 yaşındaydı. Dünya yıldızı olmasına rağmen mütevazı ve çalışkandı. Ronaldinho sevgiden beslenir. Ne kadar çok sevilir ve ilgi görürse o kadar iyi oynar."

ÖRNEK ALINACAK BİR FUTBOLCU

"Hakkında yapılacak olumsuz hiçbir şeye katılmam mümkün değil, inanmam. Neşeli ve pozitif bir insan. Transferi sadece Beşiktaş'a değil, Türk futboluna büyük katkı sağlar. Allah onu hem yıldız hem de insan olarak yaratmış. Bir dünya yıldızı nasıl aynı zamanda bu kadar mütevazı olabilir. İnsanlar, onu örnek alırlar."

YUMURTA YEMEKTEN BIKMAZ

"Barcelona'da dikkatimi çeken şeylerden birisi de Ronaldinho'nun yumurtayı çok sevmesiydi. Neredeyse her öğün yumurta yerdi. Biraz dişleri büyük ama bu ona büyük bir sempatiklik kazandırıyor, şirinlik veriyor. Dünya Kupası'nda ve Konfederasyon Kupası'nda Türkiye'ye karşı oynadığı için Türk futbolunu biliyor. Barcelona'dayken bana isimleriyle Türk oyuncuları sorar, kimin iyi kimin kötü olduğunu anlatırdı."

BİR BABA GİBİ DESTEK VERİRİM

"Quaresma çok yeteneklidir ama çok cool'dur, içe dönüktür. Ronaldinho bambaşka bir şeydir. Allah onu futbolcu olarak yaratmış. Ancak futbol olarak bu yaşta yüzde 100 bir performans vermesini beklemenin yanlış olduğunu düşünüyorum. İstanbul'a geldiği zaman ben de onu karşılar, bir evlada nasıl destek verilmesi gerekiyorsa, öyle desteklerim."

"BÜLENT'İN SAÇLARINI ÇEKMESİNİ UNUTMADI"

Rüştü Reçber, Ronaldinho ile 2003 Konfederasyon Kupası'nda başlayıp, Barcelona'ya transfer olduğu döneme kadar uzanan bir hikayesini de anlattı: "Konfederasyon Kupası'nda Brezilya ile oynuyorduk. Alex, gol attı son dakikalarda maç 2-2 oldu. Ronaldinho topu kaleden almaya geldi ve orada bir tartışma yaşandı. Bülent, Ronaldinho'nun saçını çekti. Daha sonra ben Barcelona'ya imza attım. Sahaya çıkacağım an soyunma odasında Ronaldinho ile karşılaştık. Hemen saçını çekip o anı unutmadığını hatırlattı. Sonra sarıldık, konuştuk, sohbet ettik. Ardından da 1.5 yıl güzel günlerimiz geçti."