İsrailli oyuncuyu ülkeye almadılar

Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivise) takımlarından Vitesse, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) vize vermediği için İsrailli futbolcusu Dan Mori'yi bu ülkede yapacağı kampa almadı.

İsrailli oyuncuyu ülkeye almadılar
İsrailli oyuncuyu ülkeye almadılar
GİRİŞ 06.01.2014 18:24 GÜNCELLEME 06.01.2014 18:24

Vitesse, bu nedenle Mori'yi Hollanda'da bırakarak Abu Dabi'ye gitti.İlk yarısı sora eren Eredivisie'de ikinci sırada bulunan Arnhem ekibi, BAE'nin İsrail'i tanımadığı için bu ülke vatandaşı olan Mori'ye vize vermediğini açıkladı.

Kulüp yönetimi, daha önce garanti alınmasına karşın Mori'ye vize verilmeyeceğinin kamptan bir gün önce kendilerine iletildiğini duyurdu. Takımının kampına katılmayan Mori ise yaptığı açıklamada, herkese iyi bir hafta dileyerek çalışmalarına Hollanda'da devam edeceğini bildirdi.

Vitesse'nin bu kararı siyaset ve spor camiasında farklı yorumlara yol açtı.

Karara tepki gösteren aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, Vitesse'nin kararı protesto ederek kampı iptal etmesi gerektiğini savundu. Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA) Milletvekili Pieter Omtzigt ise durumu "omurgasızlık" olarak değerlendirdi.

Hollanda Futbol Federasyonunun ismi açıklanmayan bir yetkilisi ise konuyu, "siyasi bir olay" olarak niteledi.

Eredivisie'de şampiyonluk mücadelesi veren Vitesse, BAE'de, yarın Wolfsburg, 10 Ocak Cuma günü de Hamburg ile birer hazırlık maçı yapacak.