Futbolda 2013 yılına damga vuran anlar!

Spor Toto Süper Lig devlerinden Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un 2013 yılında yaşadığı en çarpıcı üç olayı sizler için derledik.

Futbolda 2013 yılına damga vuran anlar!
Futbolda 2013 yılına damga vuran anlar!
GİRİŞ 31.12.2013 12:40 GÜNCELLEME 31.12.2013 15:28

Koskoca bir yılı daha geride bırakırken Türk futbolunun en köklü 4 kulübü yine adından söz ettirecek işlere imza attı.

Akın Burak Şavşet'in Haberi

İşte detaylar...

FENERBAHÇE

Süper Lig'de ilk yarı sona erdi. En yakın rakibi Galatasaray'a 8 puan fark atarak ikinci yarı için önemli bir avantaj sağlayan Fenerbahçe'de bir hayli hareketli bir yıl geride kaldı.

Fenerbahçe'nin bu yıl en büyük başarısı UEFA Avrupa Ligi'inde Yarı Final heyecanını bizlere yaşatmasıydı. Ancak 1-0'lık maçın rövanşında Portekiz ekibine 3-1'lik skorla yenilen temsilcimiz Avrupa'ya veda etmişti. Bu süreçte şike davasıyla da başı dertte olan Sarı-Lacivertliler 2 yıl Avrupa'dan men edilerek büyük bir şok yaşadı.

İşte F.Bahçe'nin 2013 yılındaki en çarpıcı 3 olayı

7 Ocak: Fenerbahçeli Miroslav Stoch, dünyada yılın en iyi golüne verilen Puskas Ödülü'nü kazandı.

3 Kasım: Fenerbahçe Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurulunda Aziz Yıldırım yeniden başkanlığa seçildi.

28 Ağustos: Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), Fenerbahçe'nin UEFA organizasyonlarından 2 yıl men edildiği cezayı onadı.

BEŞİKTAŞ 

Beşiktaş'ta 2013 yılında hatrı sayılır bir başarı alınamasa da yine adından çok söz ettirecek gelişmeler yaşandı. Beşiktaş'ın mabedi yıkılarak yeni stad için temel atıldı. Galatasaray derbisi yıllarca unutulmayacak olaya sebep oldu. Kasımpaşa maçında Donk'un hareketi, Fernandes'in gündemi bir hayli Beşiktaş'ı meşgul etti. Tüm bunların yanında Beşiktaş'ın kaptanı İbrahim Toraman Sezer Öztürk'le kavga ettiği gerekçesiyle süresiz kadro dışı bırakıldı. Bu durum İbrahim Toraman'ın, İbrahim Üzülmez'le ettiği kavgayı akıllara getirmedi değil.

İşte Beşiktaş'ın 2013 yılında yaşadığı en önemli 3 gelişme...

16 Haziran: Olağan Seçimli Kongre'de 3 bin 850 oy alan Fikret Orman, 2 bin 88 oy alan Serdal Adalı'yı geçerek 3 yıllığına yeniden başkanlığa seçildi.

25 Haziran: UEFA Disiplin Kurulu, Siyah-Beyazlılar'a Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası verdi.

22 Eylül: Ligin 5. haftasında Galatasaray mücadelesinde skor 2-1 Sarı-Kırmızılılar'ın lehine devam ederken 87. dakikada sahaya taraftarlar girdi ve karşılaşma yarıda kaldı. 

GALATASARAY

Galatasaray için 2013 yılı büyük transferler, başarılar, ama aynı oranda da tarihi krizlerle geride kaldı. Fatih Terim'in görevden alınmasıyla adeta bir tramva yaşayan Sarı-Kırmızılılar Mancini'nin gelmesiyle sorunları çok çabuk gideremedi. Süper Lig'e iyi bir başlangıç yapamayan Cimbom, Şampiyonlar Ligi'nde tarih yazdı ve sorunlu Juventus maçını 1-0 kazaranarak son 16'ya kalmayı başardı.

İşte Galatasaray'ın 2013 yılındaki en çarpıcı 3 olayı

Mart 2013: Almanya'da oynanan rövanş maçı nefesleri kesti. Rakibini Hamit, Burak ve Umut'un golleri ile 3-2 mağlup eden Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde adını çeyrek finale yazdırdı. Sarı-Kırmızılılar'ın çeyrek finaldeki rakibi ise Real Madrid oldu.

Eylül 2013: Galatasaray, Real Madrid'e 6-1 yenildi. Bu maçın ardından Terim ile Aysal polemiği başladı. Real yenilgisi sonrası telefonunu kapatan Terim, Aysal'ın aramalarına da dönmeyince ikili arasında köprüler atıldı. Beklenen oldu ve 24 Eylül'de Fatih Terim ile yollar ayrıldı.

Teknik direktör arayışlarını kısa sürede tamamlayan Aysal ve yönetimi 30 Eylül'de Roberto Mancini'yi takımın başına getirdi. İtalyan teknik adamın yardımcılığını ise Tugay Kerimoğlu yapmaya başladı.

 

Aralık 2013: Şampiyonlar Ligi'nin son maçında Juventus'u konuk eden Cim Bom, salı günü yoğun kar nedeniyle yarıda kalan mücadeleye Çarşamba günü devam etti. Zemin ve kötü hava koşulları Aslan'a engel olamadı. Juventus'u 85. dakikada Sneijder'ın golü ile 1-0 mağlup eden Cim Bom bir üst tura adını yazdırdı.

TRABZONSPOR

Trabzonspor 2013'te hem saha içinde hem de dışında birçok hareketlilik yaşadı. 2010-11 sezonu şampiyonluğunun kendi hakları olduğu gerekçesiyle bir hayli gündem meşgul oldu. Hacıosmanoğlu özellikle F.Bahçe başkanı Yıldırım'a fazlasıyla yüklendi. Tüm bunların yanında Avrupa'da fırtına gibi esen bir Trabzonspor bizleri bekliyordu.

İşte Trabzonspor'un 2013 yılında yaşadığı en çarpıcı 3 olay

1- Sadri Şener, "Yokum" dedi ve hareketlilik başladı. Daha önce Nuri Albayrak döneminde başkan yardımcılığı yapan İbrahim Hacıosmanoğlu, 1571 oyla başkan seçildi.

2- Başkan Hacıosmanoğlu, seçim konuşmasında, "Kimse bizden yıldız ve hemen gelecek büyük başarılar beklemesin" deyince, taraftarlar doğal olarak sezona takımın geçen yılın kadrosuyla devam edileceğini düşündü. Fakat harekat hızlı başladı. Yönetim önce teknik direktör Tolunay Kafkas'ı kendisiyle görüşmeden gönderip yerine 1461 Trabzon'un hocası Mustafa Reşit Akçay'ı getirdi. 

3- Mustafa Akçay'ın takımı beklenti üstü bir iş yaptı, 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlikle gruptan lider çıkmayı başardı. Trabzonspor böylece Avrupa'da 5 maç üst üste deplasmanda kazanan ilk Türk takımı da oldu. Yine bu dönemlerde kaleci antrenörü Alper Boğuşlu bıraktı, başkan yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, ayrılırken Başkan Hacıosmanoğlu'nu hedef alıp sert mesajlar yayınladı. Ve 2013 yine bir çalkantıyla, Mustafa Akçay'ın istifa girişimiyle bitti.

KAYNAK: HABER7