UEFA ne karar alacağını şaşırdı!

UEFA, gole giden oyuncuyu ceza sahası içinde düşürerek penaltıya sebebiyet veren oyunculara kırmızı kart gösterilmesini istemiyor.

UEFA ne karar alacağını şaşırdı!
UEFA ne karar alacağını şaşırdı!
GİRİŞ 13.12.2013 15:19 GÜNCELLEME 13.12.2013 15:19

İspanya'nın Bilbao kentinde toplanan UEFA İcra Kurulu, "Üçlü Ceza" olarak tanımlanan kuralın değişmesi için Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'na çağrıda bulundu.

Hali hazırda, gole giden bir oyuncuyu ceza sahası içinde düşürerek penaltıya sebebiyet veren bir oyuncu, kırmızı kart görüyor ve bir sonraki maçta da takımını yalnız bırakıyor. "Üçlü Ceza" olarak futbol literatürüne giren bu kural UEFA'nın Bilbao'da düzenlenen İcra Kurulu toplantısının da önemli gündem maddelerinden biriydi.

Penaltının zaten en büyük ceza olduğunu savunan UEFA Yetkilileri, futbolun kural koyucu organı Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'na kırmızı kart cezasını kaldırması çağrısında bulundu.

Genel Sekreter Gianni Infantino; "Üçlü cezanın adil olmadığı konusunda herkes hemfikir. Artık net gol pozisyonunda penaltıya sebebiyet veren oyuncuların kırmızı kart görmesini istemiyoruz. Umarız bu konudaki hassasiyetimiz Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun gelecek yılın başındaki toplantısında dikkate alınır" dedi.

UEFA Başkanı Michel Platini'nin sarı kart gören oyuncuların maç sırasında 10-15 dakika süreyle kenara gelmesi yolundaki önerisi İse İcra Kurulu'nda gündeme alınmadı.