Tunceli'de top koşturan bir Nijeryalı

Bölgesel Amatör Lig takımlarından Dersimspor'da forma giyen 23 yaşındaki Nijeryalı Uche Victor Odimba, Tunceli ekibinin başarısı için ter döküyor.

Tunceli'de top koşturan bir Nijeryalı
Tunceli'de top koşturan bir Nijeryalı
GİRİŞ 10.12.2013 13:54 GÜNCELLEME 10.12.2013 14:00

Bölgesel Amatör Lig takımlarından Dersimspor'da forma giyen 23 yaşındaki Nijeryalı Uche Victor Odimba, Tunceli ekibinin başarısı için çaba sarf ediyor. Bölgesel Amatör Lig 1. Grup'ta mücadele eden Dersimspor'a sezon başında transfer olan Nijeryalı forvet Uche, performansıyla teknik heyetin, yöneticilerin ve taraftarların beğenisini topluyor.

Tunceli ekibiyle bu sezon çıktığı 11 maçta 5 gol atan Uche, Dersimspor'un Spor Toto 3. Lig'e yükselmesi için çaba gösteriyor. Dersimspor Kulübünce kiralanan misafirhanede kalan Uche, takım arkadaşları tarafından seviliyor. Uche'nin, Tunceli ekibiyle sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor. Grup'ta 11. hafta sonunda topladığı 15 puanla 7'nci sırada yer alan Tunceli temsilcisi, Uche'li kadrosuyla görenlerin dikkatini çekiyor.

Tunceli ekibinden önce Siverek Belediyespor, Bursa Merinosspor, Yıldırım Bosna Spor ve Erganispor takımlarının formasını giyen ve Bölgesel Amatör Lig'de bugüne dek çıktığı 40 maçta 18 gole imza atan Uche, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır Türkiye'de olduğunu ve takım arkadaşlarından Türkçe öğrendiğini söyledi. Dersimspor'da mutlu olduğunu ifade eden Uche, "Dersim'e gelmeden önce nasıl bir yer olduğunu araştırdım, eski takım arkadaşlarıma sordum. Bana güzel şeyler söylediler. Bazı kişiler de bana kötü şeyler söyledi ama Dersimspor'a geldim. Dersim, şehir olarak güzel, insanı güzel, taraftar da takıma bayağı destek veriyor. İnşallah onları utandırmayacağız" dedi. Takım olarak başarılı olmak için çok çalıştıklarını belirten Uche, "İnşallah tüm maçlarımızı kazanacağız, bu takımı 3. Lig'e çıkaracağız" ifadesini kullandı.

"Türk vatandaşı olma durumu var"

Dersimspor Teknik Sorumlusu Erhan Koç ise Uche'nin sezon başında takıma geç katıldığını ancak kısa sürede adapte olduğunu belirterek, "Yabancı oyuncu olmasına rağmen bir Türk gibi yaşıyor, Türk gibi düşünüyor. Davranışlarından gayet memnunuz. Zaten eşi Türk ve kendisinin devre arasında Türk vatandaşı olma durumu var. Biz Uche'yi artık yabancı olarak değil, bizden biri olarak görüyoruz. Uche'ye Dersimspor'daki ve sonraki futbol hayatında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Uche'nin iyi bir golcü olmasına rağmen şanssız bir dönem geçirdiğini ifade eden Koç, Uche'nin bundan sonraki haftalarda daha fazla gol atmasını temenni etti. Uche'nin başarılı olacağına inandığını belirten Koç, "Uche'yi önümüzdeki sezonda üst liglerde görürsek şaşırmayalım" dedi. Takım kaptanı Mehmet Ali Yakışık da Dersimspor'un iyi ve başarıya aç bir takım olduğunu söyledi.

Uche'nin takıma renk kattığını belirten Yakışık, "Takıma ve şehre renk katan bir arkadaşımız, iyi de futbolcu. Uche'nin takıma daha çok katkı sunacağına inancımız tam" şeklinde konuştu. Futbolculardan Barış Kılıç ise Dersimspor'un başarılı olması için Uche ile ter döktüklerini söyledi. Kılıç, Uche'nin iyi bir arkadaş ve iyi bir forvet olduğunu belirtti.