Costa'nın İspanya tercihini eleştirdi

Juventus forması giyen milli İspanyol oyuncu Fernando Llorente, çifte pasaporta sahip Atletico Madrid'in Brezilyalı golcüsü Diego Costa'nın milli takım tercihini İspanya'dan yana kullanmasını doğru bulmadığını söyledi.

Costa'nın İspanya tercihini eleştirdi
Costa'nın İspanya tercihini eleştirdi
GİRİŞ 19.11.2013 15:06 GÜNCELLEME 19.11.2013 15:06

İspanya basınına konuşan Llorente, Brezilya doğumlu Diego Costa'nın sezona çok iyi bir başlangıç yaptığını belirterek, milli takım tercihini İspanya'dan yana kullanmasının, İspanyol forvetler arasında rekabeti yükselttiğini vurguladı.

"İspanya'nın kadrosunda forma giymek artık çok daha zor" diyen 28 yaşındaki oyuncu, Costa'nın bu tercihinin kendisini çok şaşırtmadığından bahsetti.

Costa'nın yıllardır İspanya'da oynadığını ve milli takımın oyun mantalitesini bu sayede inceleme fırsatı bulduğuna dikkat çeken Llorente, "Herkes İspanya adına oynamak ister ve Diego Costa'da sadece bunlardan birisi" ifadesini kullandı.

İspanyol oyuncu, Diego Costa'nın üst seviyede bir futbol oynadığını hatırlatarak, "Bu nedenlerle İspanya adına oynamayı seçti. Onun yerinde olsaydım, Brezilya için oynamayı tercih ederdim, tabi herkes kendi kararında özgür" değerlendirmesinde bulundu.

Costa, temmuzda İspanyol vatandaşlığına geçmiş ve İspanya'dan gelen teklif üzerine İspanya Milli Takımı'nı seçtiğini duyurmuştu.

AA