Futbol Federasyonu, Evra'dan açıklama bekliyor

Fransa Futbol Federasyonu (FFF) Başkanı Noel Le Graet ve Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, Manchester Unitedlı sol bek Patrice Evra'dan, Fransa Milli Takımı'nın eski sol beki Bixente Lizarazu'nun da aralarında bulunduğu futbol yorumcularıyla ilgili ifadelerine açıklık getirmesini istedi.

Futbol Federasyonu, Evra'dan açıklama bekliyor
Futbol Federasyonu, Evra'dan açıklama bekliyor
GİRİŞ 21.10.2013 16:34 GÜNCELLEME 21.10.2013 16:34

FFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Fransa Milli Takımı'nın, 2014 FIFA Dünya Kupası elemelerinde Finlandiya ile oynadığı maçtan sonra Patrice Evra'nın, Fransız Telefoot televizyonunda yayımlanan röportajında yer alan yorumlarının, Fransa Milli Takımı'nın teknik heyeti ya da oyuncularına karşı yapılmadığının farkında olunduğu belirtilerek, "Başkan Noel Le Graet ve teknik direktör Didier Deschamps, Evra'dan, futbol yorumcuları hakkında yaptığı ifadeleri açıklamasını istemektedir" denildi.

2004 UEFA Şampiyonlar Ligi finaline yükselen Monaco'nun başındayken Evra ile çalışan Deschamps, öğrencisinin değerlendirmelerinden ötürü pişman olduğunu bildirerek, "Hem futbolcu hem de insan olarak onu tanıyorum ama ona her oyuncuya yaptığımdan farklı bir muamele yapamam. Ondan açıklama yapmasını istedik. Bu çok normal" diye konuştu. Deschamps, takımın başında olduğu sürece Evra'nın, kaptan olamayacağını da sözlerine ekledi.

-Evra'nın tartışılan sözleri

2014 FIFA Dünya Kupası'nda doğrudan katılma hakkı kazanamayan Fransa Milli Takımı'nın parçalarından Evra, kendisini eleştiren eski milli takım oyuncuları Bixente Lizarazu ve Luis Fernandez, eski Marsilya Teknik Direktörü Rolland Courbis ve gazeteci Pierre Menes hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Basının içindeki bu serseri ve parazitler, imajıma gölge düşürmeye çalışıyor. Fransa halkına yalan söylemeyi bırakmak zorundalar. Söylediklerinin aksine insanlar üzerinde iyi bir imajım var. Lizarazu'nun neden bana karşı olduğunu bilmiyorum. İki kez dünyanın, dört kez de İngiltere Premier Ligi'nin en iyi sol beki seçildim. Onun bir kez bile en iyi sol bek seçildiğini sanmıyorum. Fransa Milli Takımı'na ilk seçildiğimde elimi sıkmayan tek kişiydi. Thierry Henry'nin, ona, 'takımın geleceği' olduğumu söylediğini hatırlıyorum. O da cevap olarak 'Neden  Emekli olduğumu kim söyledi ' demişti."

97 kez giydiği Fransa formasıyla 1998 FIFA Dünya Kupası ve 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazanan Lizarazu, Evra'nın yorumlarının, "bayağılığı ve zamanlaması"ndan dolayı şaşkına döndüğünü dile getirerek, "Bizi İmajını zedelemekle suçluyor ama bu konuda onun elinde su dökemeyiz" yorumunu yapmıştı.

32 yaşındaki Evra, Fransız futbolcuların antrenmana çıkmayı reddettiği ve Nicolas Anelka'nın, o dönem Fransa'yı çalıştıran Raymond Domenech tarafından evine gönderildiği 2010 FIFA Dünya Kupası'nda takımın kaptanıydı. FFF, takımın, teknik yönetime başkaldırışının altında parmağı olduğu gerekçesiyle Evra'ya 5 maç men cezası vermişti.

AA