EURO 2020 için başvuruyu yaptık

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 13 ülkede düzenlenecek 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (Euro 2020) için 32 ülkenin yarışacağını açıkladı.

EURO 2020 için başvuruyu yaptık
EURO 2020 için başvuruyu yaptık
GİRİŞ 20.09.2013 13:52 GÜNCELLEME 20.09.2013 15:24
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hırvatistan'ın Dubrovnik kentinde yapılan UEFA İcra Komitesi toplantısında, Euro 2020'ye ev sahipliği yapmak için mücadele edecek 32 ulusal futbol federasyonu belirlendi.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, başvuruda bulunan 32 federasyon ve aday kentler şöyle:

"Ermenistan (Erivan), Azerbaycan (Bakü), Belarus (Minsk), Belçika (Brüksel), Bulgaristan (Sofya), Hırvatistan (Zagreb), Çek Cumhuriyeti (Prag), Danimarka (Kopenhag), İngiltere (Londra), Finlandiya (Helsinki), Fransa (Lyon), Makedonya (Üsküp), Almanya (Münih), Yunanistan (Atina), Macaristan (Budapeşte), İsrail (Kudüs), İtalya (Roma, Milano), Kazakistan (Astana), Hollanda (Amsterdam), Polonya (Varşova, Chorzow), Portekiz (Lizbon, Porto), İrlanda Cumhuriyeti (Dublin), Romanya (Bükreş), Rusya (Saint Petersburg), İskoçya (Glasgow), Sırbistan (Belgrad), İspanya (Madrid, Barcelona, Bilbao, Valencia), İsveç (Solna), İsviçre (Basel), Türkiye (İstanbul), Ukrayna (Kiev, Donetsk) ve Galler (Cardiff)."

UEFA Başkanı Michel Platini, adaylık aşamasında gösterilen yoğun ilginin kendilerini gururlandırdığını belirterek, "Üyelerimizin yarısından fazlası (54 üye bulunuyor) Euro 2020'ye ev sahipliği yapmak için başvurdu. Finaller, tüm Avrupa kıtasındaki futbol için büyük bir kutlama olacak ve 60. Avrupa Futbol Şampiyonası çok özel geçecek" diye konuştu.

Ocak ayında İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan UEFA İcra Komitesi toplantısında, "Avrupa için Avrupa Futbol Şampiyonası'' prensibi doğrultusunda Euro 2020'ye, 13 ülkenin ev sahipliği yapmasına karar verilmişti. Ülkelerden 12'si, üç "grup maçı" bir de son 16 ya da çeyrek final maçı olmak üzere bir "eleme usulü maça" (standart paket) ev sahipliği yaparken, bir ülkede de yarı finaller ve final maçı oynanacak.

Aday federasyonlar, hem "standart paket" hem de "yarı finaller ve final maçı paketi" için sunumlarını hazırlayabilecek.

Federasyonlar, her iki paket için aynı kenti aday gösterebilecek. Sunum dosyaları, 25 Nisan 2014'te teslim edilecek.

Euro 2020'ye ev sahipliği yapacak ülkeler, 25 Eylül 2014'te açıklanacak.

AA

YORUMLAR 9
  • Kaan.arya 10 yıl önce Şikayet Et
    uefa-cas sadece fezlekeyi ve hapis cezalarını onayladı. bjk serdar adalı cas duruşması sonrası feryat etti: uefa daki duruşmalarda da burda da karşımıza sadece polis fezlekesi çıkıyor, başka birşeye bakmıyorlar bile. yani uefa-cas yargılama falan yapmadı fezlekeye-metrise baktı cezayı çaktı. bu acayip davanın karanlık yönleri, ince ince çalışanları elbet ortaya çıkacak. Allah'ın adaleti şaşmaz elbette herkes hakettiğini bulacaktır.
    Cevapla
  • Teamo 10 yıl önce Şikayet Et
    FENERLİLERLE AYNI ÜLKEDE DEĞİLMİYİZ? . adamalrı anlamıyorum arkadaş neye dayanarak polis fezlekesi deyip suçsuz görüyorlar kendilerini. Türk mahkemesi adamalru suçlu bulmuş uefa adaleti bunları suçlu bulmuş oda yetmedi Cas bunları yargıladı gene suçlu.... sadece suçsuz olduklarını söyleyen türkıye futbol fedrasyonu adalet organi... hani şu aydınların daha dün feneri kurtarmaya çalıştık dediği adalet organcığı! 3 tarafsız mahkemede Aziz yıldırım gibi avukatların kralını getirmiş adam dahi suçsuzluğu ıspatlayamamışken siz ne hakla polis fezlekesinden ibaret delilsiz demeye cürret ediyorsunuz? Yalancılığın ve sahte şahitliğin daniskasını yaptığınızın ve bozuk zihniyeti devam etmesine çanak tuttuğunuzun farkında değil misiniz? Yuh diyorum yazıklar olsun diyorum Allaha havale ediyorum. Bu adaletsiz yaşam anlayışınızı hayat size daha hayattayken sorar elbet... Hani bi söz var haram mal senden çıkmasa çolğundan cocugundan çıkar!
    Cevapla
  • akif15 10 yıl önce Şikayet Et
    Fuhuş. Ne Avrupa Şampiyonası ne Dünya Kupası nede Olimpiyat hiçbirisini istemiyoruz güzelim ülkemizi fuhuş yatağına çevirecekler...
    Cevapla
  • Kaan.arya 10 yıl önce Şikayet Et
    FB ve BJK aklanmazsa hep kaybederiz. şu güzel ülkenin menfaatleri ve uluslararası prestiji ispatsız, delilsiz sadece dinlemelerden ibaret polis fezlekeleri ile sarsılmıştır. bu iş temizlenmezse hiçbir organizasyonu bize vermezler.
    Cevapla
  • Teamo 10 yıl önce Şikayet Et
    OLİMPİYATLARI ŞİKE VE DOPİNG YÜZÜNDEN KAYBETTİK . şike davası sonuçlandırılsın yoksa bu leke her yerde karşımıza çıkacak !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle