Platini'den TFF'ye Euro 2020 finali sözü

Türkiye, 2020 Olimpiyatları'nı alamamasının ardından 2020 Avrupa Şampiyonası finaline göz kırptı. Türkiye Futbol Federasyonu, futbol organizasyonu için UEFA Başkanı Michel Platini'nin desteğini aldıklarını belirtti.

Platini'den TFF'ye Euro 2020 finali sözü
Platini'den TFF'ye Euro 2020 finali sözü
GİRİŞ 18.09.2013 13:23 GÜNCELLEME 18.09.2013 13:23

Türkiye, 2020'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nın yarı-final ve final karşılaşmalarına ev sahipliği yapmak istiyor.

AP haber ajansına bilgi veren TFF Genel Sekreteri Emre Alkın, UEFA Başkanı Michel Platini'nin Ocak ayında İstanbul'a şartlı destek sözü verdiğini belirtti.

Alkın, yaptığı açıklamada, 'Türkiye'nin Olimpiyatları alamaması halinde, Avrupa Şampiyonası final ayağına ev sahipliği yapması konusunda Platini'den destek aldığını' belirtti. Alkın, yüzyüze yapılan görüşmede, Platini'nin vereceği destek konusunda garanti verdiğini belirtti.

Platini'nin, Euro 2016'ya ev sahipliği yapacak ülkenin Fransa olarak belirlenmesinin ardından Türkiye'ye desteğini artırması bekleniyor.

Platini, Ocak ayında yaptığı açıklamada, 17 üyesi bulunan UEFA yönetici komitesinde Türkiye için 'evet' diyeceğini belirtmiş, 'diğer üyeler için bir şey diyemeyeceğini' söylemişti.

KAZANAN EYLÜL'DE BELLİ OLACAK

UEFA, 13 ülkede oynanacak olan Euro 2020 için resmi başvuru yapan ülkeleri Cuma günü açıklayacak.

Alkın, EUFA'ya üye 54 ülke arasından 'aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 3-4 ülkenin final ayakları için mücadele edeceğini düşündüklerini' belirtti.

Alkın, "İspanya hazır ancak teklif konusunda çekimser. Almanya ise Türkiye'nin çok istekli olması halinde teklif yapmayacak. Macaristan istekl, ancak 7 yıl sonra bu organizasyon çok maliyetli hale gelecek" dedi.

UEFA, Euro 2020'nin final maçlarına ev sahipliği yapacak ülkeyi Eylül ayında belirleyecek. Grup maçlarının oynanacağı 12 şehir de aynı zamanda açıklanacak.