Elmander attı, İsveç kritik virajı döndü

Galatasaray'ın eski yıldızı Johan Elmander'in gol attığı karşılaşmada İsveç, İrlanda deplasmanından kritik üç puan çıkarmayı başardı.

Elmander attı, İsveç kritik virajı döndü
Elmander attı, İsveç kritik virajı döndü
GİRİŞ 07.09.2013 00:05 GÜNCELLEME 07.09.2013 14:50

İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin'de oynanan karşılaşmayı İsveç 2-1 kazanarak gruptan çıkma adına çok kritik bir 3 puan kazandı. 

Mücadeleye İrlanda Cumhuriyeti daha iyi başlayan taraf oldu ve 22. dakikada yıldız ismi Robbie Keane'in attığı golle 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın 33. dakikasında Galatasaray'dan Norwich City'ye transfer olan Johan Elmander sahneye çıkıp skora dengeyi getirdi ve her iki takım da soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle girdi. 

Büyük çekişme içinde geçen ikinci yarının 57. dakikasında Anders Svensson, İsveç'i İrlanda Cumhuriyeti karşısında 2-1 öne geçiren golü attı. Bu dakikadan sonra iki takım da yakaladıkları fırsatları gole çeviremedi ve İsveç, maçtan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı. 

Galatasaray'ın eski yıldızı Johan Elmander, 1 gol attığı karşılaşmanın son dakikasında Jonas Olsson'a bırakırken Kasımpaşa'nın kalesini koruyan Andreas Isaksson, İsveç Milli takımında 90 dakika mücadele etti. İsveç Milli takımında ayrıca Eskişehirsporlu Erkan Zengin ve Gençlerbirliği'nde oynayan Jimmy Durmaz ise yedek soyundukları maçta dakika bulamadılar. 

Bu sonucun ardından İsveç, puanını 14'e yükseltip ikinci sıradaki yerini korurken İrlanda Cumhuriyeti 11 puan ve averajla dördüncü sırada yer aldı. 

10 Eylül'de oynanacak sekizinci maçlarda ise İsveç, deplasmanda Kazakistan'a konuk olurken İrlanda Cumhuriyeti de yine deplasmanda Avusturya'ya konuk olacak.