U20'deki Genç yıldızlar kapış kapış

Ülkemizin ev sahipliğinde düzenlenen U20'ye damgasını vuran yıldızlar bir bir Avrupa devlerinin yolunu tuttu. Fransız Sanogo Arsenal'e, Kolombiya'lı Quintero Porto'ya transfer olurken, Türkiye 2013'te birçok yıldız adayı da bu takımların listesine girdi.

U20'deki Genç yıldızlar kapış kapış
U20'deki Genç yıldızlar kapış kapış
GİRİŞ 15.07.2013 09:53 GÜNCELLEME 15.07.2013 09:53

Yıldız potansiyeli olan oyuncuları dünya futboluna kazandırmasıyla bilinen U20 Dünya Kupası bu geleneğini Türkiye 2013'te de bozmadı. Fransa'nın şampiyonluğuyla noktalanan turnuva sırasında birçok isim Avrupa'nın devleriyle anlaşma sağlarken, bazı futbolcular da bu ekiplerin transfer listesinde girdi. Kupa sırasında en dikkat çekici anlaşmayaysa Auxerre'den, Arsenal'e transfer olan Fransız golcü Yaya Sanogo imza attı. Henüz grup aşamasında kaydettiği 2 gol ve oynadığı futbolla kalitesini konuşturan 20 yaşındaki futbolcu, Londra ekibinin teknik direktörü Arsene Wenger'in isteğiyle İngiliz devine transfer oldu. Sanogo dışında Juan Quintero da transferiyle ses getirenlerdendi. Kolombiya U20 Milli Takımı'nın başarılı orta saha oyuncusu, 5 milyon Euro bonservis bedeliyle Pescara'dan Porto'nun yolunu tuttu. Portekiz ekibi, 20 yaşındaki futbolcunun sözleşmesine de 50 milyon Euro'ya serbest kalır maddesi koyarak futbolcunun potansiyelini gözler önüne serdi. Ayrıca turnuvaya beklenmedik bir şekilde veda eden İspanya'dan Barcelona'lı Gerard Deulefou, İngiliz ekibi Everton'a kiralık olarak giderken, finalde Fransa'ya boyun eğen Uruguay'dan Diego Laxalt da Inter ile anlaştı.

Takip listesi de kabarık
Resmiyete dökülen bu transferler dışında Türkiye 2013'te boy gösteren birçok isim de şu anda Avrupa'nın devlerinin takibinde. Şampiyon Fransa'nın stoper ikilisi Umtiti ve Zouma'yı Arsenal isterken, orta sahanın önemli isimlerinden Geoffrey Kondogbia Real Madrid'in, Floriant Thauvin de Marsilya'nın listesinde. Irak'lı sol bek Ali Adnan ve Portekiz'in turnuvayı 5 golle kapatan yıldızı Bruma'nın adı Galatasaray ile anılırken, Real Madrid alt yapısından yetişen Jese'nin de Valencia'nın yolunu tutması bekleniyor. Kısacası geçtiğimiz yıllarda Luis Figo, Lionel Messi ve Neymar gibi isimleri futbol sahnesine sunan U20 Dünya Kupası, bu seneyi de boş geçmeyecek gibi duruyor.

(fanatik)