Mankowski: Amacımız finale kalmak

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası yarı final maçında yarın Bursa'da Gana ile karşılaşacak Fransa'nın teknik direktörü Pierre Mankowski, "Amacımız bu zorlu maçı kazanıp finale yükselmek. Gana maçın başından sonuna dek mücadeleyi bırakmayan bir takım. Bunun için biz yarınki maçta öncelikle çok dikkatli olacağız" dedi

Mankowski: Amacımız finale kalmak
Mankowski: Amacımız finale kalmak
GİRİŞ 09.07.2013 15:49 GÜNCELLEME 09.07.2013 15:49

Mankowski, maçın oynanacağı Atatürk Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, yarın zorlu bir rakiple karşılaşacaklarını ancak 90 dakika sonunda finale çıkan taraf olmak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini söyledi.

Gana ile grup maçlarında karşılaştıklarını anımsatan Mankowski, "Zor bir rakip. Amacımız bu zorlu maçı kazanıp finale yükselmek. Gana, maçın başından sonuna dek mücadeleyi bırakmayan bir takım. Bunun için biz yarınki maçta öncelikle çok dikkatli olacağız" diye konuştu.

Mankowski, bir gazetecinin, "Gana yarın 3 oyuncusundan yoksun sahaya çıkacak. Bu sizin için avantaj oluşturur mu " sorusu üzerine, "Hayır sanmıyorum. Gana takımı, coşkusunu, heyecanını, yeteneğini takım olarak sahaya yansıtıyor. Tehlikeli bir takım. Eksiklere rağmen yarınki maçta ellerinden geleni yapacaklarına inanıyorum" ifadesini kullandı.

"Şu ana kadar İspanya, Portekiz gibi favori takımlar elendi. Yarın akşam bu elenen takımlardan biriyle mücadele edecek olsaydınız sonuç farklı olabilir miydi  sorusunu ise Mankowski, "Hayır farklı olmazdı çünkü bu seviyeye gelen takımların hepsi aynı değerde" diye cevapladı.

-Lucas Digne

Fransız futbolcu Lucas Digne de Gana'yı iyi tanıdıklarını ve finale kalmak için yarın akşamki maçta ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi.

Rakibin gücünü bildiklerini söyleyen Lucas Digne, "Ama korkmuyoruz. İyi bir takım ama onların şu ana kadar aldığı sonuçlar bizi ilgilendirmez" dedi.

Lucas, "Fransız gazetelerinde Galatasaray'ın seninle ilgilendiği hatta 15 milyon avro gibi bir rakamı gözden çıkardığı yönünde haberler çıktı. Bu konuda ne diyeceksiniz " sorusu üzerine, "Özür dilerim bu konuda bilgim yok. O yüzden bu konuda konuşamayacağım. Şu anda sadece yarınki yarı final maçını düşünüyorum'' açıklamasını yaptı.

Sıcak havanın kendilerini etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soru üzerine ise Lucas, "Bugüne kadar hep akşam saatlerinde maç oynadık. Bize hep bu saatler denk geldi. Sıcaklık artık bizi etkilemiyor, alıştık. Yarın akşamki maçta da havanın sıcak olması bizim için fark etmeyecek" görüşünü iletti.

AA